Колеги, става дума за колата от подписа. От много време имам следният проблем:При работа на празен ход в общият случай оборотомерът показва 500-600 об.оборота. На слух мотора работи добре и мисля че реално оборотите са си 850-900. Няма претрисане или глухнене. Възможно ли е просто уреда да не отчита вярно? евентуално причини за това.Както казах проблема е отдавна и не ми пречи кой знае колко, но понякога дразни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос за оборотомер?
Collapse
X
-
Re: въпрос за оборотомер?
bbw написа:Колеги, става дума за колата от подписа. От много време имам следният проблем:При работа на празен ход в общият случай оборотомерът показва 500-600 об.оборота. На слух мотора работи добре и мисля че реално оборотите са си 850-900. Няма претрисане или глухнене. Възможно ли е просто уреда да не отчита вярно? евентуално причини за това.Както казах проблема е отдавна и не ми пречи кой знае колко, но понякога дразни.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Не, датчика на коляновия вал се води и датчик запалване. RPM сензора е едно Г образно парче боклук, съставено от две части с калпаво уплътнение помежду им. Като се спука от времето - пие вода - при мен се удави след една автомивка, точно след като бях купил колата. Когато ми остана време - го намерих къде е, извадих го (сам е навит, а не с винт) разделих двете парчета на Г-то почистих, обезмаслих, подсуших, събрах, залепих и изолирах. Върнах на място и вече 2 години нямам проблеми. При мен правеше следното:Карам си на скорост, показва реално скоростта с която се движа и оборотите на двигателя. Спускам се по баир - изключвам от скорост и ... съответно показанията са 0 оборота и 0 км/час... По-късно започна да не отчита в по-ниските скорости - за да започна да виждам с колко се движа - трябваше да вдигна над 80км. На всичкото отгоре - докато не ти показва скорост/обороти - не ти отчита и изминатото разстояние.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар