Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ел.джам ел проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ел.джам ел проблем

Десният ми ел джамек се прецака нещо слиза автоматично до долу но неиска да се вдига сам до горе трябва постоянно да държа копчето за да го вдигна.Няма значение от кое копче го дигам от шофьорското или от другото/ за да няма изказвания копчето е /

Възможно е да е от релето. При бравата се намира в жабката(под капака й). То е едно голямо. Ако има от къде да вземеш друго за проба, направи го и ще разбереш дали съм на верен път.

Коментар

Re: Ел.джам ел проблем

gdd55 написа:
      Десният ми ел джамек се прецака нещо слиза автоматично до долу но неиска да се вдига сам до горе трябва постоянно да държа копчето за да го вдигна.Няма значение от кое копче го дигам от шофьорското или от другото/ за да няма изказвания копчето е /
      това по принцип май трябва да е така, на моята също пада автоматично, но трябва да държа копчето, за да се вдигне и това само на десния прозорец
      Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
      Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Не съм го свалял често десния но ми се струва че се вдигаше сам ако не се лъжа.А тва реле какво точно представлява ?

Коментар

И аз не знам какво точно представлява. Предполагам че са няколко релета в един корпус. Масивен е. До него има и по-малко реле. Когато си само на контакт, много добре се чува от къде цъка релето.

Коментар

gdd55 написа:
            Не съм го свалял често десния но ми се струва че се вдигаше сам ако не се лъжа.А тва реле какво точно представлява ?
            май се лъжеш ,до колкото знам на всички мареи е така като при тебе в момента
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Може проблема да е механичен! Греста на мотора може да е позапекла или да се е замърсила и втвърдила, и затова мотора да се товари при вдигане.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                Може проблема да е механичен! Греста на мотора може да е позапекла или да се е замърсила и втвърдила, и затова мотора да се товари при вдигане.
                Твоят десния вдига ли се и сваля сам ?

Коментар

gdd55 написа:
                  Vladim написа:
                  Твоят десния вдига ли се и сваля сам ?
                  Офф... сори, колега. Аз не съм прочел правилно. Значи при всички случаи проблема не е в бутоните (както сам писа). Най-вероятно проблема е в контролера, който има вид на голямо реле и се намира зад жабката. Според мен едва ли подлежи на ремонт, а за ново ще ти вземат много. Сигурен ли си, че преди само се е вдигало? Щото при моята Брава (май и всички) само левият-шофьорски джам има финкция при задържане на бутончето около 2 секунди да се сваля сам до долу и да се вдига. Десният при мен си е "дурашки" и трябва да се държи копчето до края.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Прикачени файлове

Коментар

С две думи-само шофьорското стъкло може да се сваля и вдига автоматично,а на пасажера отдясно само се сваля автоматично,а вдигането става със задържане на бутона
                      COUPE 1.8 16V
                      Volvo XC90 T6

Коментар

10x

Коментар

колеги мисля че бъркате нещо.на моятя брава и 2 те стъкла като задържиш копчето сами се вдигат или свалят
                          HONDA I-VTEC

Коментар

Абе то и на мен ми се струваше че само се вдигаше дясното но ме обедиха че само само се валя както е в момента

Коментар

аз искам да използвам темата да попитам има ли начин да се вдигат и спускат стъклата когато колата не е на контакт? при мен не става ако не е на контакт и това много ме дразни
                              Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
                              Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Working...
                              X