Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Контролни лампи по таблото на фиат брава 1.6 1998 год

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

a4kata71 написа:
    pakumba написа:
    последните 2 не са за теб, за инжектора е 4тата отляво надясно между фаровете и акумулатора
    защо тази лампа свети?каква е повредата?
    Компютърът следи сензорите по двигателя и по техните данни управлява запалването. Като се повреди някой сензор компютърът започва да управлява двигателя в авариен режим, записва си код на грешката и започва да свети лампичката с дюзата. Записаната грешка се чете в сервиз на компютърна диагностика. Като ти свети дюзата може да ти е висок разхода на гориво. Например при мен светеше от повреден датчик за температурата на входящия въздух. Като смених датчика и разхода ми падна с 1 литър.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
      a4kata71 написа:
      pakumba написа:
      последните 2 не са за теб, за инжектора е 4тата отляво надясно между фаровете и акумулатора
      защо тази лампа свети?каква е повредата?
      Компютърът следи сензорите по двигателя и по техните данни управлява запалването. Като се повреди някой сензор компютърът започва да управлява двигателя в авариен режим, записва си код на грешката и започва да свети лампичката с дюзата. Записаната грешка се чете в сервиз на компютърна диагностика. Като ти свети дюзата може да ти е висок разхода на гориво. Например при мен светеше от повреден датчик за температурата на входящия въздух. Като смених датчика и разхода ми падна с 1 литър.
      Благодаря ти "Riki888"
      Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

M5kov написа:
        Дори на мястото за турбото си сложих лампичка, която да ми показва кога е включила перката за охлаждането.
        Това сериозно ли свети, когато се включи перката?
        Да ;]
        Renault Modus 1.2 16v 2006
        Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Коментар

uBaHoBB написа:
          M5kov написа:
          Дори на мястото за турбото си сложих лампичка, която да ми показва кога е включила перката за охлаждането.
          Това сериозно ли свети, когато се включи перката?
          Да ;]
          Това е страхотна идея. Можеш ли да снимаш какво ти е таблото и да напишеш с какъв двигател ти е бравото и ниво на оборудване.Мисля че имаше един вид двигател при който вентилаторът на охлаждането се управлява от ЕКУ-то. Да не би случайно да си с такъв двигател и да е програмирано в ЕКУ-то да свети турбото като се включи вентилаторът.Искам да сравня с моето, дали случайно има готово окабеляване и ако има начин да си направя нещо такова.
          Bravo 1.6 / 16

Коментар

Да мога да снимам, но дай мейл да ти ги пратя.Иначе Бравото е 1.6 16V SX 97 година.Но това с турбото си го направих аз (по-точно баща ми, той е електротехник и им разбира на тия неща).Направи си го и на неговата Брава 1.6 16V ELX 99 година.Не е нищо сложно.
            Renault Modus 1.2 16v 2006
            Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Коментар

Working...
            X