Избягвам да пускам теми с които сам мога да се справя, но тук ударих яко на камък. Проблемите ми са следните:1. Когато колата е била известно време на слънце, когато я запаля - се включва автоматично предната чистачка - докато не си поиграя с лоста - не спира. Понякога тръгва след друсване в някоя варненска дупка... питането ми - възможно ли е проблема да е само в лоста? Защото през хладните дни на годината - нямам "автоматични" проблеми2. Независимо от сезона - не ми работи подгрева на задното стъкло - дори и ток недостига до там, а релета, предпазители, маси и подобни са замерени - изглеждат наред според уредите. Възможно ли е да има прекъсване на кабел, предвид, че е около 2.5мм2?3. Независимио от сезона, но при по-хладните дни е по-силно изразено - се включва "автоматично" подгрева на задното стъкло + страничните огледала - склонен съм да приема, че проблема може да е свързан с т.2 - има ли нещо "електронно" или всичко си е електрическо и да търся утечки?4. Хм, тоя проблем не е за тая тема, но исках да не са 3 Когато качвам баир - с педал натиснат до ламарината - не успявам да вдигна > 130 ако ще и да окривя пода... Не съм ходил на диагностика - планирано е ...Ако някой има креатвини идеи - да сподели. Ако някой ще се заяжда - не печели бира.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea проблеми, електронно-електрически
Collapse
X
-
И двете подгрявания мисля минават през модула за централно, който е електроннен и се намира в жабката.Това с чистачките е или от лоста (и при мен от голями дупки се пуска) или е от електрониката в самия мотор-редуктор.Провери си и на двете места за студени спойки.Модула ако не се лъжа по схемите е 244
-
Малиии Стеляне, къде си се скрил да пишеш за старите проблеми... По Т.1 Ела да я прегледаме и решим тоя проблем. По Т.2 Също. По Т.3, както и по Т.2, проблема все се върти около модул 244. Пак също така, ела да замерим и да видим кво - що. По Т.4 имам кодочетец и ти знаеш за това, така че съгласно Т.1,2, и 3, намери време. А, и да ми кажеш за цена на рутерчето, че клиента чака. И си избери една събота или неделя или пък като си свободен, да я поразпитаме Мареята.Fiat Marea TD100
Коментар
-
biker_81 написа:По т.1 и моята мареа е така и още не съм установил откъде е.По т.4 ,смени двигателя с 1,6 :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
MEMO написа:А на MAX DEFROST пуска ли подгревите ,щото ако ги пуска проблема няма да е в релета и бушони.Steliyan's Life!
Коментар
-
Airfan написа:По точка 1 - при мен имаше същия проблем, но със задната чистачка - старото ми моторче е при теб мисля и можеш сам да изследваш проблема. Мисля си, че проблемът е сходен.По точка 3 - и при мен понякога се включва само подгряването на задното стъкло веднага след палене.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Airfan написа:По точка 1 - при мен имаше същия проблем, но със задната чистачка - старото ми моторче е при теб мисля и можеш сам да изследваш проблема. Мисля си, че проблемът е сходен.По точка 3 - и при мен понякога се включва само подгряването на задното стъкло веднага след палене.
Коментар
-
След срещата в Китен - ще се занимая с чистачките и с почистване и обновяване на фаровете. Лошото е, че ако ги счупя или прецакам - няма кинти за новиSteliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:След срещата в Китен - ще се занимая с чистачките и с почистване и обновяване на фаровете. Лошото е, че ако ги счупя или прецакам - няма кинти за новиFiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар