Историята е следната- в събота си пуснах оригиналното радио, всичко нормално.... вчера колата цял ден я пече, не съм го пускал. днес пускам и няма никой- екрана свети и показва, обаче звук няма. Пускам сърч на станциите и върти на менуал- т.е. през 0.05 мхз с едно натискане и дори да задържа не почва да търси автоматично. Като го пусна на рдс търси автоматично, но адски бавно върти през 0.05 ааадски бавничко. Не съм му човъркал настройките, не мога да си обясня от какво може да прави такъв номер. Изключвам колоните, все пак са 2 и двете наведнъж да се прецакат.... а от слънцето не виждам как...Касетофона е чисто нов на 2 години и малко. Модела е следния, само че не намерих точната снимка- моя е като този линка отдолу, но има и копче TP, други разлики няма давайте идея какво да го правя, много било кофти без саундhttp://i.data.bg/07/12/17/712678.jpg
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Касетофона в браво не издава звук
Collapse
X
-
Според мен възможните причини са:1. Изваждане/прекъсване ма единия куплунг на гърба на радиото. (Напр. общата маса на каналите; доп. плюс..)2. RDS функцията на първи, втори и трети FM band. (Пробвай на FM4).3. Прегряло крайно стъпало, не знам модела има ли защита, но по скоро - да. Изчакай да се охлади и пак опитай.4. Повреда в потенциометъра за усилване. Той се явява и централен включвател.5. Изгоряло крайно стъпало, обикновено съпроводено с характерен брум, но не винаги.На касета пробва ли? Ако работи на касета, тогава причината е в друго, но ще се наложи да го разглобиш.
-
Rokambol написа:Според мен възможните причини са:1. Изваждане/прекъсване ма единия куплунг на гърба на радиото. (Напр. общата маса на каналите; доп. плюс..)2. RDS функцията на първи, втори и трети FM band. (Пробвай на FM4).3. Прегряло крайно стъпало, не знам модела има ли защита, но по скоро - да. Изчакай да се охлади и пак опитай.4. Повреда в потенциометъра за усилване. Той се явява и централен включвател.5. Изгоряло крайно стъпало, обикновено съпроводено с характерен брум, но не винаги.На касета пробва ли? Ако работи на касета, тогава причината е в друго, но ще се наложи да го разглобиш.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Знам, че е неприятно, обаче ще се наложи да го извадиш. Провери първо захранващия куплунг, двата плюса и масата. Разбира се и изходите за колонките. Обзалагам се, че проблема е елементарен.P.S. Ако тотално удариш на камък, можеш да ми го пратиш, ще го оправя. edit@pakumba написа:...4. Сега се сещам, че се включва всичко нормално, обаче при увеличаване не виждам обичайния надпис ВОЛ следван от цифри....
Коментар
-
Значи модела не го намирам дори в книжката на колата, в нета също. Той е като 182L, обаче с копче допълнително за TP. модела ще мога да го видя чак уйк енда, че сега нямам време да го вадя, иначе самото вадене го знам наизуст и го свалям за 30 секунди. Възможно е да изчанчен модел, защото джамбазина ми го купи чистак ново в кутия от Ит и ми го подари, може да е модел излязал след еди коя си година. Куплунгите са 2 - един за антена и един общ. Управление за волана нямам, а и не съм го пипал преди да ""изгори" въобще хич просто повече не запали и това е. При мен копчето за увеличаване е и за пускане и като го въртя пишеше на колко е волумето. Вчера докато карах си играх- при натискане на копчето за пускане и задържане на границата, точно където прави контакта, за да пусне радиото пращи леко от колоните, което означава, че не са те. повече инфо уйк енда като го сваля...дали бушона отзад не прекъсва еди какво си, а не цялото радио и да е изгорял?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ако бушона прекъсва, няма да имаш подсветка, нито индикация. Тъй като не знам какъв е модела, ще говоря малко наизуст - на много от авторадиата, ако не им се закачи втория плюс, светват, механиката работи, но именно няма звук към колоните. Като го свалиш, замери и двата плюса (15 и 30 на горната схема) и изобщо виж къде какво влиза. Ще чакам да споделиш резултати :D
Коментар
-
krasiorocknroll написа:А как се демонтира от автомобила този касетофон?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар