Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.4 98 г. -дава грешка датчик на коляновия вал..?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Брава 1.4 98 г. -дава грешка датчик на коляновия вал..?

Колеги един приятел днес купил на баща си Фиат Брава 1.4 98 г.,по колата всичко било ок.пали вървяла добре,прибрал се до Бургас с нея всичко било наред,само че давала грешка на датчика на Хол,от какво може да е това и дали е фатално..?
    http://nikolovf1.snimka.bg/sports/pi...53767.11094339

1.4 имат само датчик на коляновия вал (но той не е на Хол, а индуктивен за да сме точни).А дали е сериозно - ДА!! Този датчик е сред малкото неща в един инжекцион, които могат да те оставят на пътя.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
      1.4 имат само датчик на коляновия вал (но той не е на Хол, а индуктивен за да сме точни).А дали е сериозно - ДА!! Този датчик е сред малкото неща в един инжекцион, които могат да те оставят на пътя.
      И какво може да се направи..колега че не съм запознат.,да се смени,ремонтира или.....?.Ако не ти представлява трудност да ми обясниш да кажа на момчето кво да прави....А може ли да е дал проблем от това че са измили двигателя и то доста старателно с пароструйка в автокъщата..Благодаря предварително .....
      http://nikolovf1.snimka.bg/sports/pi...53767.11094339

Коментар

николофф написа:
        stanleyhacker написа:
        И какво може да се направи..колега че не съм запознат.,да се смени,ремонтира или.....?.Ако не ти представлява трудност да ми обясниш да кажа на момчето кво да прави....А може ли да е дал проблем от това че са измили двигателя и то доста старателно с пароструйка в автокъщата..Благодаря предварително .....
        Да, определено от това може да е възникнал проблем. Не е рядко при миене на двигател, после при първото палене да откажат редица датчици и колата да не запали. След известно време нещата поизсъхват, и колата пали, но грешките остават записани. Кажи на момчето да отиде някъде да му изтрият грешката, и да проверят дали няма да се повтори. Питай го също грешката дали се е появила по време на движение, или си е била налична преди да пътува? И каква точно е грешката - може да е била липса на връзка с датчика, или показание извън нормите, примерно.

Коментар

Working...
        X