rebel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога светва лампата на резервата ?
Collapse
X
-
А аз знам за резервата, че е от 5 до 8 литра. А това с наклона и рязкото ускоряване го има, и нивото на горивото изобщо не го интересува закона на Ом . Вярно че е преграден резервоара, но вие не пълните всяка преградка поотделно, и там май важат други закони (на скачените съдове :D ). А сондата и нивомера ако са изместени по-напред или по-назад е задължително при наклон или ускорение да има разлики в показанията на нивомера.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
marmil написа:А аз знам за резервата, че е от 5 до 8 литра. А това с наклона и рязкото ускоряване го има, и нивото на горивото изобщо не го интересува закона на Ом . Вярно че е преграден резервоара, но вие не пълните всяка преградка поотделно, и там май важат други закони (на скачените съдове :D ). А сондата и нивомера ако са изместени по-напред или по-назад е задължително при наклон или ускорение да има разлики в показанията на нивомера.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
На типо-то специално няма никакви прегради. Един бидон - 51 литра. Значи аз съм с дигиталното табло и като угаснат всички чертички - демек от тук нататък резерва и напълня резервоара до гърловината, да се вижда бензина - 40 - 41 литра. Тоест резервата ми е към 10 литра. Това тествано нееднократно и може да се вземе за меродавно.А самата жълта лампа (окото на тигъра) започва да примигва доста по-рано - примерно около с 15 литра в резервоара.
Коментар
-
продължавам да твърдя че има зависимост от начина на каране и светването на лампата за гориво!също и за твърдението че резерва е за достигане до най близката бензиноколонка и стига за до 50 км при определена скорост!а на пунто вместимоста е към 42 литра гориво ...а и един мармот разказваще една градска легенда че с един резервоар колата трябва да измине 1000 км ...
Коментар
-
Резервата на всеки автомобил е утвърден с международен стандарт за производителите. Преди мисля че беше 70км от светването на лампата ако има предвидена такава, а ако не след червената област на показателя. Сега не знам дали е пак толкова. При Фиат Мареа е 7 литра, обаче. Колкото за преграда то самата сонда е в отделена такава с калибриран отвор на постъпващото гориво и с балансирана поплавъкова система с две пружини. Това е с цел да се намали влиянието на разпличкването на горивото в резервоара. Тия две пружини след експлоатация се уморяват и тоя баланс се нарушава. После започват оплакванията с неточните показания на уреда.Fiat Marea TD100
Коментар
-
seninkn написа:продължавам да твърдя че има зависимост от начина на каране и светването на лампата за гориво!също и за твърдението че резерва е за достигане до най близката бензиноколонка и стига за до 50 км при определена скорост!а на пунто вместимоста е към 42 литра гориво ...а и един мармот разказваще една градска легенда че с един резервоар колата трябва да измине 1000 км ...
Коментар
-
да, мисълта ми беше насочена към това, че колата трябва да измине 1000 км със един резервоар и не бях сигурен за цифрите защото с този обем 42 литра разхода отива по сметки 4,2/100 което ми изглежда доста нисък и въпросът на темата бе кога, а не как светва лампата а за обема на резервоара на пунто то аз карам такова и затова коментирам за него, все пак не мога да коментирам за други коли налиавторът е споделил следното "Ливнах за 20 кинта ( 9,4 литра). На 34 изминати км. ми светна прекрасната , жълта лампичка на бензина" и въпросът е на колко литра светва лампата !Pecho е дал снимка от мануала на колата в която се казва че обема на резерва е 8 литра /вярно зао стило но .../ ! което приемам за отговор на запитването на колегата !а това за газта и светването на лампата ми се случва постоянно защото постоянно карам почти до резерва /зареждам по 10 лева средно 4,5л/ и зареждам при постоянно светване, колете я карам почти само градско и зареждам така по икономически причини ! пък и средният ми дневен километраж е около 6 км
Коментар
-
seninkn написа:...това за лампата е заради евро стандартите където излишното гориво се връща в резервоара и като я нагазиш вдигаш потреблението и светва /при мен го е правила и на четвърт резервоар на път за село и леко изкачване/, като върнеш газта и потреблението се нормализира и лампата гаснеFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар