Проблем е следният: първоначално ми блокираше хидравликата при по студено време, но след като изключвах/включвах колата, проблема се оправяше. До момента, в който съвсем спря да работи. Разглобихме колата в сервиз и се оказа, че проблема е вероятно в "компютъра на хидравликата", тъй като при замерване показа много ниски напрежения. Отворихме и компютъра, и почистихме релето - пак нищо. Чета по разни форуми, доста хора са със същият проблем, но никъде не намирам някой да е описал как се е справил, освен че си е купил ново. В момента нямам възможност за ново, пък и ми стана интересно откъде може да е скапаният проблем. Ако някой има идея, ще съм много благодарен ако я сподели. Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с хидравликата на Пунто 99 год
Collapse
X
-
кола
Колега Пунтото да не е М 2 от по новите че на М 1 няма никва електроника по хидравликата ако е М 2 от по новите Пунтовци Те са с електо усилвател и си нямат нищо общо с рейката всичо е в една кутия по оста на долу на волана има 2 работи където може да правят проблем единия се отстранява по лесно другия е въпрос на търсене
-
Незнам точно дали е М1 или М2, ама така както обясняваш май е М2...свалих го отворих го и предполагах, че единият проблем е от релето, евентуално зацапани крачета. Изчистих, качих го пак, пробвах и не стана. Остава да е другият проблем. Търся търся, ама никъде нищо няма по темата. Yellow_Flash_Colorz_PDT_13
Коментар
-
Направих диагностика, там показа че напрежението, което се подава към така наречения " angle sensor"(мотора) е 3.5 V, предполагам, че трябва да бъде около 12V. Следователно свалихме кутията "Electric Power Steering" на компанията Delphi Automotive Systems. Вероятно проблема не е в електромотора, а в тази кутия - т.н. компютър на хидравликата.
Коментар
-
кола
Такъв проблем до сега не ми се е случвал да сменям електрониката на електроусилвателя имаше 2 случая ама те бяха е разглобили и сменяли части по нея по вероятно да е датчик ли мотора да има пробем в него също има датчик имам такава електорика управление ако ти трьябва мога да ти пратя до сега не съм чул да ги отремонтират както трябва има и работещи моторчета
Коментар
-
Абсолютно същия проблем. Беше спрял да работи за месеци, наскоро прегрях колата, не нарочно разбира се, някак си се оправи за 2 седмици след ремонта на колата и сега пак не работи. Прочетох че може да прави проблем с конекторите. Откачих тока и най десния конектор, след това вкарах тока дадох на контакт да проверя, светна чарвената лампа, че не работи. Вкарах и десния конектор и изгасна лампата, запалих и заработи, така за 3-4 запалвания, след това спря, пак същата процедура, тръгна и след няколко старта отново спря и повече не тръгна. Не зная на какво се дължи но е истински ад да въртиш волана без усилвателя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар