Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно третия стоп на Brava

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно третия стоп на Brava

Във връзка с ТАЗИ тема, какъв вид е третия стоп на Fiat Brava?Стоп който е с LED диоди (светодиоди) или стоп, на който крушките са повече от 30W.Тъп въпрос, но не разбирам от тези неща.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Оригинално стопа ти е с 10 лампички като за таблото и консумацията му е 12 вата.

Коментар

Благодаря MEMO, лампички или диоди. Оригиналния стоп е, на капака.Да знам какъв модул да си поръчам.
      www.cyxap.com

Коментар

Знам къде е стопа щото съм го вадил и смених лампичките с диоди ,лампички са като за километража 10 броя по 1,2 вата.

Коментар

Споделете какви светодиди купувате (тяхната спецификация- корпус, напрежение..........., ако имате и снимка още по-добре).Подготвил съм си тази схемка и искам да имам всичко преди да сваля стопа.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

ОК, благодаря ти.Имаше някъде тема за третия стоп.
            www.cyxap.com

Коментар

Сигурно ли е че са по 1.2 вата, а не по 3 вата ? Поне според Pecho са такива - 3 вата, но и той е използвал 1.2 вата при смяната, която е подробно описана в раздел "Често задавани въпроси".

Коментар

При мен бяха по 3 вата, така пишеше на стопа, но аз вече бях купил крушки по 1,2 W, и сложих тях.

Коментар

3 вата са оригинално, днес смених две крушки и действително така пише на пластмасовата основа за крушките.Търсих на доста места, но не намерих 3 ватови и сложих 1.2 вата.Честно казано, разлика не забелязвам. Може би само Бойко Борисов може да я открие.Важно уточнение.Купувайте си само маркови крушки за третия стоп. Аз си купих някакви по 40 стотинки и крачетата им бяха ужасно меки. Предвид начина на монтиране на крушките, по тази причина крушките са почти неизползваеми. Крачетата се гънат и контакта с пистите става само в резултат на някаква магия. "Тука има, тука няма".След това, отидох и си купих OSRAM по един лев. Крачетата са твърди и всичко стана перфектно.Старите ги оставих за таблото, ако и когато се наложи.
                  www.cyxap.com

Коментар

re

Крушките наистина са по 3W, но по-често проблема идва в контактните пластини, които клеясват и правят контакта към мустачките на крушките невъзможен. За това и аз прибягнах към поставяне на новикрушки и запояване на всяка с кабелче както беше показано в една от важните теми за отстраняване на този проблем.

Коментар

Stefanaki написа:
                      Споделете какви светодиди купувате (тяхната спецификация- корпус, напрежение..........., ако имате и снимка още по-добре).Подготвил съм си тази схемка и искам да имам всичко преди да сваля стопа.
                      Колега, фърмуеъра за PIC-а не го видях. Имаш ли го ?
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                        Stefanaki написа:
                        Колега, фърмуеъра за PIC-а не го видях. Имаш ли го ?
                        Не, нямам го. Искам първо да намеря всички компоненти и да тествам "на сухо".Предполагам няма да е много трудно да се намери. МОже да се пише на автора на схемата и той да го педостави.
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                        X