Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с тока- Fiat Bravo TD100 (всичко спря)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с тока- Fiat Bravo TD100 (всичко спря)

Драги колеги!Снощи докато се прибирах към вкъщи и както си карах изведнъж ми светна лапата за акумулатора на таблото (червената) и спряха да отчитат всички уреди, гориво, температура, обороти и т.н. Всички лампи! Останаха само фаровете.... Както и да е! Спрях сложих мултицета и видях че динамото зарежда, с 14.07 волта. Продължих пътя си и се прибрах!Някой има ли предположения, защо свети лампата , обаче динамото си зарежда... Предполагам е някое реле!Ако някой е имал сходен, проблем ще се радвам да го сподели преди да съм разглобил колицата!Поздрави, и дано на никой не му се случва! П.с. Това стана преди да завали !

Пробва ли кабелите към клемите на акумулатора дали са хубаво затегнати?
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      Пробва ли кабелите към клемите на акумулатора дали са хубаво затегнати?
      Разбира се! Не е от това!

Коментар

Предпазителя за уредите.А лампата за генератора свети защото взима маса през уредите.

Коментар

rakita написа:
          Предпазителя за уредите.А лампата за генератора свети защото взима маса през уредите.
          Благодаря колега, само ако е удобно да ме ориентираш къде да търся в колата при бушоните ли, какво да погледна конкретно!Жив и здрав!

Коментар

г

виж на долният ред на бушоното табло там са сервизните бушони можеби е изгорял някои от тях.
            тел.0897943620

Коментар

Re: г

gal76 написа:
              виж на долният ред на бушоното табло там са сервизните бушони можеби е изгорял някои от тях.
              Всичките са здрави! Благодаря !!!????

Коментар

Аналогична ситуация имах наскоро и аз, но без лампата за акумулатора. Всичко спираше да действа, всички уреди, осветление, освен дигиталния дисплей. Оказа се изваден куплунг на таблото.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Поправен, е проблема, оказа се на конзолата с предпазителите, на най-долния ред, 15А бушона, който е точно по средата, ако на някой колега му се случи на път да знае!Поздрави!Причината е неизвестна за изгарянето, му!

Коментар

Working...
                  X