Автомобила го купих преди време с този проблем, а той е : Постоянно си святят светлините на ръчната и Ай-Би-Ес. Водих го на диагностика, чистят "уж" някакви грешки, след това - "Я пробвай сега!? Засили и дръпни ръчната, ще трябва да изгаснат." Нищо подобно. Все си светят . Няма Ай- Би- Ес и това е. Няколко пъти все при някакви добри майстори с компютри и щуротии я водя, все се ровят с часове, пулят се в монитора и .... си плащам без да са направили нещо.Аз естествено си свикнах със светлините в таблото и въобще не им обръщам внимание. Но тази зима, по заледен асвалт в малко сконфузена ситуация Ай-Би-Ес заработи. Тогава ми направи впечатление , чи винаги имам тази услуга когато автомобила е студен, но загрее ли светват лампичките и намам Ай-Би-Ес.Някой да има идия някаква?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ABS НА MAREA - проблем
Collapse
X
-
ABS НА MAREA - проблем
fiat marea 2.0 20v weekend - потроши ме джип.
fiat marea 1.8 16v weekend - издъхна на магистралата.
fiat stilo multi wagon 1.6 16v - ще го карам "чичарската".
Гиф аватар за ползване http://prikachi.com/images.php?images/339/5051339y.gifЕтикети: –
-
Re: ABS НА MAREA - проблем
cheten написа:Автомобила го купих преди време с този проблем, а той е : Постоянно си святят светлините на ръчната и Ай-Би-Ес. Водих го на диагностика, чистят "уж" някакви грешки, след това - "Я пробвай сега!? Засили и дръпни ръчната, ще трябва да изгаснат." Нищо подобно. Все си светят . Няма Ай- Би- Ес и това е. Няколко пъти все при някакви добри майстори с компютри и щуротии я водя, все се ровят с часове, пулят се в монитора и .... си плащам без да са направили нещо.Аз естествено си свикнах със светлините в таблото и въобще не им обръщам внимание. Но тази зима, по заледен асвалт в малко сконфузена ситуация Ай-Би-Ес заработи. Тогава ми направи впечатление , чи винаги имам тази услуга когато автомобила е студен, но загрее ли светват лампичките и намам Ай-Би-Ес.Някой да има идия някаква?
Коментар
-
Re: ABS НА MAREA - проблем
Airfan написа:Ако правилно разбирам, светят ти постоянно лампите за АБС и за ръчна спирачка? Ако е така, то имаш проблем с електронния модул за разпределение на спирачното усилие. Т.е. ти нямаш механичен кантар, а електронен. Фиат са го нарекли EBD (Electronic brakeforce distribution) и проблемите ти са в него някъде.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Добре. Накладките съм ги сменял и диагностика съм правил в три града. Лампите светят само тогава когато двигателят е студен. Сега, през лятото дори светват на десетата секунда след като е запален двигателя, но през зимата когато удари минус 20 градуса не светнаха и на двадесетата минута.Преди седмица отидох отново да си правят диагностиката. Същите тези неща им обясних - те ми се смеят. Ровиха и гледаха умно в монитора и какво ли още не след това ми взеха 32 лв. без да свършат нещо - СЕГА ВЕЧЕ МИ СТАНА ЯСНО ЗАЩО СЕ СМЕЕХА. Казвам: - Абе, преди вземахте по 20лв. сега по 32, как стана тази работа?, та дори и нищо не свършихте? Плащаш, няма как иначе на излизане "задният ти стоп наедно с бронята ще фръкнат".И нека пак да го повторя.СВЕТЯТ САМО КОГАТО Е СТУДЕН ДВИГАТЕЛЯТИ САМО КОГАТО СВЕТЯТ НЯМАМ АЙ-БИ-ЕС.fiat marea 2.0 20v weekend - потроши ме джип.
fiat marea 1.8 16v weekend - издъхна на магистралата.
fiat stilo multi wagon 1.6 16v - ще го карам "чичарската".
Гиф аватар за ползване http://prikachi.com/images.php?images/339/5051339y.gif
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар