Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с токовете на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с токовете на Пунто

Трябва ми помощ! Преди 10 месеца купих акумулатор Бош, който според мен би трябвало да е добре все още. Проблема е че от 15 дни не държи ток, и се налага всяка сутрин да се зарежда. Според мен има оттечка но не мога да я хвана. Колеги, според вас трябва ли при изгасен двигател и изключени всички консуматори/аларма, CD и свален километраж заради часовника/ при проверка с пробна лампа тя да светва. Откачам 1 клема и между нея и клемата на акумулатора поставям пробна лампа и тя свети. Правилно ли постъпвам или греша? Свалих всички предпазители и проверявах всеки път с лампата но тя все светеше. Според мен някъде се губи тока или дава на късо но не знам къде и как да го установя. На колата са и сменяли радиатора преди месец в Гърция и не знам какво са и правили и дали от там е станал проблема. Имам 10 дни да я оправя защото колата пак ще заминава. Приемам всякакви съвети.
    Фиата в никакъв случай не е за подценяване.

кола

Провери с уред Ампермер/оммер/ волтметър колко консумация има при акумолатора после виж CD да не гълта ток откачи му буксите и пак провери или предпазителите -перката на радятора например или подобни на алармата
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

Всичко откачих и свалях предпазителите 1 по 1 и всеки път лампата светваше. Някой може ли да ми каже каква е нормалната консумация на електричество когато колата е с изгасен двигател и нищо не е включено. Какви стойности на акумулатора да проверя и колко трябва да са показателите?

Коментар

макс 50mA
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Благодаря. Предполагам, че това е консумацията на ток в изгасено положение на двигателя. Да ви кажа смених акумулатопа и колата пак продължава да не пали, а този си е добре на другата кола. Значи си е от колата. Мисля да я занеса ва сервиза на "Румонт" ООД. Дайте някакъв съвет, добри ли са или ми препоръчайте някой друг за района на гр.Русе.

Коментар

Ако проблема е само в неизвестна консумация, не мисля, че си струва да посещаваш сервиз. Не са толкова много компонентите, които водят до това. Най-честите виновници са:*лампа в багажника/жабката, *аларма, *калпава аудио система и още 2-3. Дали сам няма да се справиш? Разбира се може и проблема да е по сериозен, но нищо не пречи да провериш най лесните.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Пич да ти кажа какъв излезе проблема. В Гърция са и монтирали на колата една крушка в термошлауфка преди предпазителите и в комплекс със CD изтощават акумулатора за една нощ. Това е с цел пак да отиде на ремонт и да вземат още пари "майсторите". Без сервиз трудно би се справил човек.

Коментар

Working...
              X