Здравейте и добър вечер,проблема е следния:скоростомера и километража(брояча)отказаха да работят,друго всичко си работи(оборотомер,температура,датчици,лампи...),сл ед около половин час лутане и заничане установих че всичко е дигитално(без жила).Та ако някой може да помогне ще почерпя.Всичко друго по електрониката си работи компютъра не отчита никаква грешка!Колата е Мареа 2001г.П.П. След сваляне на таблото(с уредите)светнаха лампите на аербеците(предни и станични)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с километража
Collapse
X
-
Върху скоростната кутия е - куплунга му е трипроводен. Причината за спиране на работата му, е едно гумено пръстенче - вътре въху оста на датчика, след скъсването му навлиза масло и окъсява елементите на платката с датчика на хол. Сваляш датчика, резваш с финно трионче пластмасовата сглобка по средата,(пластмасовия корпус е с дебелина 2-2,5 мм) за да го разглобиш и стигнеш до платката, почистваш платката от масло, презапояваш елементите, (аз допълнително я намазах - платката, с разтворен в спирт колофон, за изолация и предотвратяване на следващи маслени атаки) - сложих ново пръстенче, и сглобих по обратния ред- а мястото на среза залепих с "момент пауер гел".Вече 8 месеца работи безупречно.ПП. Има доста инфо тук във форума, по въпроса - потърсете го, помага.Bravo 2.0/20V 1996 г.
Коментар
-
Не влиза масло, а вода. Маслата използвани в автомобила в повечето случаи са диелектрици.Недъгаво е проектирана "сглобката" на този датчик на Хол. Остарява, сцепва се и започва да "пие" вода. Ремонта на моя се състоя в почистване, изсушаване, залепяне и хидроизолиране със силикон. За 2 години не е дал проблеми. Другия вариант е срещу 50лв. - нов от магазина.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
valeri_86_ написа:колеги и аз имам същия проблем....значи казвате че е датчика на скоростната кутия....Вчера ми отказа......тои този датчик на какъв принцип работи и как се сваля....мерси....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар