Имам проблеми с радиото , вързано е добре , но просто не хваща станциите много добре ... не е зле , но като излезна от София идва ужасен шум или изчезва сигнала напълно(само радио хоризонт хващам навсякъде). Препоръчайте ми някаква антена за Фиат пунто мк2. Също какво ви е мнението за тия вътрешните електрическите и ако нещо да ми препоръчате някоя. Мерси предварително! Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Антена за радиото
Collapse
X
-
Добре е да си провериш антената. Разглобява се плафона и се демонтира цялата антена. Самата антена се разглобява на парчета и мястото на сглобките го пръскаш с WD40. Целта е да се получи електрически контакт. После всичко сглобяваш и демонтираш радиото за да стигнеш до кабела на антената който влиза в радиото. С мултицет проверяваш дали има верига от конектора на антената към радиото до върха на антената на покрива. Трябва да има верига и съпротивлението да е под 1 Ом. При мен като разглобявах антената в мястото на сглобките нямаше контакт и все едно че съм бил без антена. Освен това добре е антената да е със стандартната си дължина. За FM е важно антената да е кратна на дължината на вълната - поне приблизително. Например 1/2, 1/4 и др.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Tosho написа:Ами основно по магистрала Тракия я ползвам и на 10км от София не хващан нищо освен хоризонт , докато баща ми с Опел Астра хваща всичко по цялата магистрала.Нямам нищо заварявано освен едно гърнеBrava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
-
FM диапазона принципно си има своите ограничения. Сменил съм по другите си коли няколко радиоприемника - винаги на почти едно и също място по един и същ маршрут - всички спират да приемат най-слушаното от мен Радио Витоша.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И при мен беше така слаб обхвата на падиото и открих една фабрична снадка на антения кабел зад жабката които беше на половина вкаран в следсвие на дърпането на кабела при изкарване на касетофона оправих го и сега всичко е ОК.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар