Колеги забелязвам, че някои Бравота при отваряне на вратите светва лампичка за отворена врата на таблото. Някои знае ли дали мога да го направя и на моето Браво. Да не би да е някаква екстра или допълнително оборудване (Иначе си има лампичка в таблото която смених за всеки случай, но пак неработи)Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индикация за отворени врати???Фиат Браво
Collapse
X
-
Колега... това, че имаш индикатор на таблото нищо не означава! Повечето табла са стандартни и се използват за всички типове оборудвани купета - S, SX, ELX... Доста пъти съм разглобявал табла и съм забелязвал допълнителните индикации (светодиоди) които при мен не светят, защото оборудването ми е SX. Например има полезен индикатор СТОП който светва, когато имаш изгорели крушки на стоп светлините. Там обаче се изисква допълнително чипче към схемата. А за индикацията на вратите... мисля, че освен няколко елемента на таблото ще ти трябва допълнителна жица от плафона.P.S. Темата по смисъл е подобна с тази: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56744Frontera Sport, X20SE март 1998
-
kaci написа:При мен сигнализацията за недобре затворена врата се управлява от микроключе интегрирано във бравите и няма общо с плафона в купето.
Коментар
-
Еми какво... Машинка за врата за Браво ХГТ Ако трябва по номер да я извадим, но се съмнявам в моргата да работят с номера от каталога.Vladim - т.е. ти нямаш бутончета за плафоните между пантите на вратите, така ли ? Това ме навежда на една мисъл, че със свързване на един - два кабела - нещата ще станат.
Коментар
-
ogi28b написа:Vladim - т.е. ти нямаш бутончета за плафоните между пантите на вратите, така ли ? Това ме навежда на една мисъл, че със свързване на един - два кабела - нещата ще станат.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колега kaci - една малка разлика има - това което показваш ти - това са активните лампи, които следва да работят за съответния двигател. А както Vladim каза - таблото е стандартно, всяко табло има всички лампи. Включително и лампа за подгревни свещи в табло на Браво 1.6, примерно Ще взема да погледна в такъв случай как да стане....В допълнение - какво се печели от въпросната индикация? - При управление на плафона с ключе между пантите - вратата трябва да е отворена поне 5-10 см, и тогава ключето се активира и светва плафона. Обаче ако вратата е полу-затворрена (на първата позиция на ключалката) - ключето няма да се активира, плафонът няма да светне, но и вратата не е затворена. С въпросната индикация печелиш точно това - тя ти сигнализира за не-добре затворена врата, когато щракне само 1/2 от ключалката.
Коментар
-
ogi28b написа:Колега kaci - една малка разлика има - това което показваш ти - това са активните лампи, които следва да работят за съответния двигател. А както Vladim каза - таблото е стандартно, всяко табло има всички лампи. Включително и лампа за подгревни свещи в табло на Браво 1.6, примерно
Коментар
-
Все пак - да помогнем на желаещите. МИСЛЯ, че МОЖЕ БИ ще се получи, ако се свърже един кабел с извод от букса B-15 на таблото, към съответния кабел от ключалката на вратите, който дава маса на плафона. Вероятно и един диод към кабела от плафона, защото иначе той може да дава маса. Ако някой иска да опита, ще качвам картинки, цветове на кабели, обяснения... но само теоретични ! Практическата част - някой друг, на своя отговорност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар