Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Схема на кабел за оригинален чейнджър Grundig mcd 30

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

svetli4a написа:
    Това че пише AUX не ми е проблем ,нищо немога да направя , нито да спусна песен нито да врътна някой диск. Отначало се чува нещо - би трябвало да е това че чейнджъра сканира ала-бала , но до там после надпис AUX и това е. Вече ми писна да се занимавам, мерси все пак за помоща колега : )
    Зема да ти продам един кабел, а? Оригиналдъ за нашите кастофон-чейнджър. Просто си купих касетофон+чеунджър+кабел, но в колата си ми стоеше оригиналният кабел, който джамбазите ги е домързяло да свалят...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колко парички му търсиш колега .Ех да беше казал малко по-рано тъкмо прекарах моя с 300 зора )), но ако е на добра ценичка бих се замислил : )
      Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
      Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Кажи как 13 пина се закачат на 7 исхода от касетофона че и ас съм се захванал и не ми увира.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Как 13 бе колега .... от касетофона излизат или 7 или 8 ,зависи от модела му , към чейнджъра влизат 8 не 13

Коментар

Сетих се че гледах някаква схема за чейнджър с 13 пина към заводските кастфончета .... : Ама дали ще стане ....

Коментар

svetli4a написа:
              Колко парички му търсиш колега .Ех да беше казал малко по-рано тъкмо прекарах моя с 300 зора )), но ако е на добра ценичка бих се замислил : )
              То аз и на лично ти казах, че идея си нямам Максимум 20лв... Аме ще взема да го пробвам първо, че... да не се излагаме.Ако искаш ще замеря кой пин къде отива на моя кабел? По-лесно и по-евтино ще ти излезе .
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

кабел за ченджър

Ето това е по простичко и ясно , поне според мен , отне ми 2 часа работа и 30 мин. нерви. Сега работи без грешка и проблем. Кабела е за аларма - 8 пинов , многожилен,екраниран , по 80ст. метъра , другото е като на колегата. реално се използват само 7 кабела.http://salex75.snimka.bg/other/kabel.576924
                Поздрави,
                Свилен Александров
                0890907560 / скайп salex75

Коментар

А куплунг от къде си набавяте към днешна дата?

Коментар

Без куплунг Правиш си го или с малки кабелни обувки или със запояване от вътре

Коментар

svetli4a написа:
                      Това че пише AUX не ми е проблем ,нищо немога да направя , нито да спусна песен нито да врътна някой диск. Отначало се чува нещо - би трябвало да е това че чейнджъра сканира ала-бала , но до там после надпис AUX и това е. Вече ми писна да се занимавам, мерси все пак за помоща колега : )
                      Изпитано и работи идеално.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42784
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                        svetli4a написа:
                        Изпитано и работи идеално.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42784
                        Колега не е нужно на H2 да се запоява по платката Достатъчно е да се ползват изводите на самата букса

Коментар

Гледам захванали сте се с ченджари и мога ли да ви помоля имам един ченджар Сони модел които уж тръгва с нашите касетофони но кабелите са им различни и някой които ги разбира да ми каже кой цвят на сонито на кои пин на друндига отговаря като се има в предвид че на сонито непосредсвено с кабела върви и кабел с бял и червен чинч по схеми те са 2 и 3 картинка 1 вата е за много стари модели.
                          Прикачени файлове
                          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

svetli4a написа:
                            Извод 13 на радиото е BUS за обмяна на данни между чйнджъра и чипа на радиоато. Така радиото отваря входа за CD и на дисплея се изписва CD, ако е свързан правилно. Тоест този извод при включване на CD чейнджър не се дава на късо, а се свързва с BUS изхода на последния.
                            Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                              svetli4a написа:
                              Извод 13 на радиото е BUS за обмяна на данни между чйнджъра и чипа на радиоато. Така радиото отваря входа за CD и на дисплея се изписва CD, ако е свързан правилно. Тоест този извод при включване на CD чейнджър не се дава на късо, а се свързва с BUS изхода на последния.
                              Колега ти чат ли си на те ченджари че от седмица се опитвам да свържа Едно сони но все без успех а гледам че си и от Варна ,по скоро не разбирам абривиатурите по схемите кои кабел за какво е както примерно BUS който ти сега преведе CLK ,RST ,DATA и така нататък .Но по страно е че както са дадени на Сони при Грундиг обозначенията са съвсем различни.Преди два дена си играх и касетофона не изписва нито AUX nito CD при положение че дадох 13 и 15 на късо но вече и започна да ми писва не че толкова ще го ползвам ама просто съм се захванал.

Коментар

svetli4a написа:
                                Грешката ти е в пинове 15 и 18. Забележи че и на двата са означени като CD - GND на платката, а на схемата пин 18 е даден като маса за СД-то пак, но няма връзка с нея и е означен като CD NF G . Пин 15 е сврзан директно на маса, докато пин 18 е свързан през кондензатор в чипа контролер.
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X