PaUnOff написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с баса на кар-аудио системата
Collapse
X
-
ъъъъъъ Не ,че разбирам много ма как ги зареждате 24 часа ? при положение ,че ако го оставя да се зарежда за над 1 час почва да ври и да отделя мехурчета ... а са ми казвали ,че вземели да ври ... съм го прецакал ? ... та как става то номер 24 часа заряд ? ... Зарядното ми е стандартно Маи проблема с зареждането на акомулатора и недостига на мощност се решава времнно така ми си иска кондензатор 1 фарад или както един познат 2 акомулатора свързани успоредно с Диод на плуса , a може и на миноса зада може 2рия акомулатор да се зарежда от първия ... но не и обратното щото така релето на алтернатора ще отчита ,че е заредн и първия акомулатор и после ще има спад от веднъж и няма да могат да се заредят ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:ъъъъъъ Не ,че разбирам много ма как ги зареждате 24 часа ? при положение ,че ако го оставя да се зарежда за над 1 час почва да ври и да отделя мехурчета ... а са ми казвали ,че вземели да ври ... съм го прецакал ? ... та как става то номер 24 часа заряд ? ... Зарядното ми е стандартно Маи проблема с зареждането на акомулатора и недостига на мощност се решава времнно така ми си иска кондензатор 1 фарад
Коментар
-
Музиката винаги тряа да е сериозна ... и като чели повече ми харесва идеята за 2ри акомулатор ... место кондензатор ма те са на 1 цена тъи ,че .... относно моита музика разполагам с Sony GT222 CD 4 х 45 w + суб оут ... Roadstar 2 x 200 w ... + RESPROM mono 50 транзисторен(+Инветртор АC/DC 12V/220v 350w) ма тои незнам дали е 50 така пише ама пържи 80 W 8 oma без проблем относно колоните имам 2 елипси на паинер 4 лентови за ся си думкат добре и без помощ от други ... в бъдеще мисля да си закича 2 говорителя 12" Pionner ... незнам ще мисля за предния фронт дали елипси пак във вратите или 17см крагли ... Volumeto трябва да е на MAXXXX>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Кондензатор се слага заради пиковете, с кондензатор е по добре защото той може да се зареди много по бързо от който и да било акумулатор, друг е въпроса, че и трябва да има какво да дава на кондензатора. Относно силата на баса за мен не е критерии вибрациите по волана.................... има си техника която измерва тези неща и тя може да каже дали има промяна. Иначе всеки един елемент си има живот и най вече електролитните кондензатори, изсъхват от топлината покрай тях и си променят капацитета и това също оказва голямо влияние на музиката.
Коментар
-
Е аз да не съм глух, че да ходя да давам пари, за да разбера, че свири слабо баса. Освен това не съм я мерил преди колко dB прави, че да я сравня със сега. А иначе за кондензаторите, как да изсъхнат от най-много 2 месеца стоене на усилвателя, или пък да изсъхнат от топлината на има няма 1 година слушане и то рядко над половината капацитет на усилвателя.И това за волана е едно от визуалните неща, по които разбирам че е по-слабо...иначе ушите също не са доволни от това, което чуватFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
PaUnOff написа:Е аз да не съм глух, че да ходя да давам пари, за да разбера, че свири слабо баса. Освен това не съм я мерил преди колко dB прави, че да я сравня със сега. А иначе за кондензаторите, как да изсъхнат от най-много 2 месеца стоене на усилвателя, или пък да изсъхнат от топлината на има няма 1 година слушане и то рядко над половината капацитет на усилвателя.И това за волана е едно от визуалните неща, по които разбирам че е по-слабо...иначе ушите също не са доволни от това, което чуват
Коментар
-
PaUnOff написа:Не, не това за акумулатора дето го каза ще го направя.... тези дни като съм почивка ще го сваля да се зареди за през нощта и ще видим развитието, ама си мисля че не е от това>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
chaveto написа:Колега ако ще и 500А да сложиш все си е тая. Консумацията си е 10А примерно и си е това. Колко ампера е акумулатора единствено ще окаже влияние на това колко време ще може да свири без да се зарежда.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:забелязах ,че сутрин когато е студено колкото и да надувам неиска да думка ... и вади някъф тъп бас изобшо няма отекване ... след като слънцето напече така хубаво багажника и цялата задница и въздуха се стопли почва да думка и отеква ... се едно имам бас каса ...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Да това за температурите е 100% вярно, аз затова не го пусках зимата. Иначе акумулатора ми беше 52Ah, а миналото лято го смених с 55 и с доста по-голям стартов ток, така че остава варианта просто сега да не е зареден хубаво....Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Коментар
-
Не съм го слагал да се зарежда акумулатора, ама го мерих и мисля че е добре. На запалена кола държи 13,5-13,8 с пуснати фарове и със спряни. На изгасена кола- 12,3-12,5 там някъде. Това мисля че е добреFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар