Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с баса на кар-аудио системата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с баса на кар-аудио системата

Колеги, помагайте вече имам чувството, че си внушавам. Бях извадил касата от багажника зимата и наскоро като я сложих не свиреше както преди, разменях говорител като моя, смених сигналния кабел, гледах връзки и разлика нямаше. С една дума слагах, сменях и накрая пак не можах да открия какво е станало. Говорителя е наред, щото го пробвах в друга кола.Единствено не мога да разбера дали CD-то работи нормално. Pioneer 7000UB незнам дали не е станало нещо със високоволтовите изходи за суб (4V са) Какво може да му се развали на него че да свири по слабо баса.Разликата не е голяма, обаче има такава и най-вече се усеща като усиля до максималното, което усилвах преди. Сега мога да усиля още и пак не е както беше преди..... Сигурен съм че има разлика....защото сравнявам с една и съща песен, на която преди ми се тресеше целия волан, а сега не А кажете ако можете какво е станало, че вече ми брамна главата П.С. Иначе CD-то ми е Pioneer 7000UB, Усилвателя е Alpine MRP M500, А баса е Alpine TypeR 12-ka двунамоткова
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

При мен също става понякога така ... незнайно защо става малко по слаба музиката .Оправям го с рестарт на СД-то

Коментар

Оф де да беше от това...аз сигурно съм го вадил 10 пъти това CD ама нищо не се променя....може би имаше малко разлика като смених сигналния кабел, но пак не е каквото беше и това най ме дразни!!! Да беше спряло нацяло да се ремонтира, ами аз незнам какво му е. Ако е от CD-то нещо да го нося в Деком да го оправят, ама лошото е че като им го занеса и видят че свири ще кажат "Нищо му няма, има си бас". Е има си ама преди имаше повече Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 И да допълня.....музиката не ми е станала по-слаба! Баса стана по слаб (subwoofer-а) и иска повече усилване, за да зазвучи и то пак не достатъчно силно колкото преди

Коментар

Да не си променил настройките на усилвателя съвсем случайно или пък на плеара. Или да са се окислили кабелите отиващи към кутията или вътре в нея. Друго не ми идва на ум.
        Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
        Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
        -------------------------------------------------------------

Коментар

Ами настройките 100% са същите и кабела към кутията е добре, обаче виж в кутията имаше малко влага като я отварях и кабела накрая като че ли беше малко окислен, леко зеленееше. Калайдисан е в края ама знам ли може да е той виновник.... утре ще го резна в края и ще видя има ли разлика

Коментар

Може и да е от това.. да прави по голямо съпротивление ..

Коментар

И кабела към касата е проверен...проблема си го има. Единствено малко разлика като че ли имаше когато смених сигналния кабел към усилвателя. Спецовете по кар аудио ако може да кажат за моя усилвател. Не е възможно усилвателя да работи на 4 ома, след като говорителя е вързан на 2 нали? И може ли нещо да се случва с генератора на колата...и от него да става така, макар че тя колата си пали нормално Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Вече незнам какво да търся...нищо не съм барал, а к’во му стана... Ако отидя при някои момчета, които се занимават с кар озвучаване дали ще ми хванат проблема от къде идва?.... Макар че то май само аз го усещам, тъй като си знам как е свирело преди

Коментар

В менюто на плеърът има опции за вкл/изкл. суб,както и подбор на честотният спектър на възпроизвеждане,както на суб-а,така и на плеърът след включване на касата.Има и избор на режекция на честотите които възпоизважда суб-а в основните говорители.PIONEER имат доста богато меню в това отношение и ако не са направени добре настройките се получава една много добра каша и на моменти дори мове и да започне да криви.Аз съм s DEH-6800 в едната кола.Съвета ми е да погледнеш книжката на плеърът.Ще погледна в нета менюто на CD-то ти,и ще опитам да ти помогна.Провери и фазата на усилвателя,тоест дали говорителя изпъква или засмуква когато има подаден сигнал.Трябва да има превключвател за това на самият усилвател.Избора на фазата е по твое усмотрение,както ти харесва повече.
                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

С това проблем няма защото знам всичко от менюто за какво е и е нагласено както и преди..... това за фазата също е наред....но се прави при мен от CD-то,на усилвателя нямам

Коментар

Братле, да не си обърнал + и - ?

Коментар

Не.... днес пак ще слагам един говорител като моя и ще послушам един ден с него да съм сигурен че не е от говорителя.... ако свири пак така мисля да нося усилвателя и после CD-то на някой, който като ги отвори да знае какво да гледа евентуално ако има изгоряло.....разпоено

Коментар

колеги познат проблем след зимата просто си свалете акомолаторите и си ги заредете 1 нощ и всичко след това ще е О.К та забравих и само да попитам в момента когато е пусната музиката колата е запалена светанти са фаровете и когато одари басът , фаровете и таблото примигват ли ? тоест дали светлината отслабва

Коментар

durex_a написа:
                          колеги познат проблем след зимата просто си свалете акомолаторите и си ги заредете 1 нощ и всичко след това ще е О.К та забравих и само да попитам в момента когато е пусната музиката колата е запалена светанти са фаровете и когато одари басът , фаровете и таблото примигват ли ? тоест дали светлината отслабва
                          Не им достига ток = по-слабо светенете ’’като удари бас’’

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
                            durex_a написа:
                            Не им достига ток = по-слабо светенете ’’като удари бас’’
                            ами ако момчетата имат този проблем значи токовете идват малко да зареждат хакмлатурити и всичко ще е огин

Коментар

Ами те че мигат, мигат, обаче преи мен си мигаха и есента, обаче тогава блъскаше здраво баса.... пък и от 2,3 седмици ходя до Пловдив през 2,3 дни и съм спрял субуфера(щото се дразня) та предполагам че е зареден добре хакумлатора

Коментар

Working...
                              X