Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Автоматично включване на халогенни

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Автоматично включване на халогенни

Здравейте колеги. Искам да Ви попитам как мога да си направя като отключа колата с алармата да ми се включват халогенните и при положение, че отворя вратата или при положение ,че не е да се изключат сами. Мислил съм го с импулсно реле което (не мога да намеря никъде на 12 v ) взимам импулсен + който отключва централното той превключва релето да затвори веригата и халогенните палят , след което отварям си вратата и те изгасят, а ако не е отворя алармата ми се включва сама и колата се заключва следователно пак подава + на централното и пак изгасят. Това го има като екстра на по новите автомобили. Извинявай те ако има нещо но съм нов още във форума.
    Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
    BMW E46 2.0i 150 HP

Имаш в предвид осветление в купето и къси светлини разбирам, до колкото знам това е свързано с отделен конфорт модул изпълняваш един доста дълъг списък от функции.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Направи го с компаратор, който ще ти сравнява постъпилите данни.
      www.CarProfi-BG.com
      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
      Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
        Направи го с компаратор, който ще ти сравнява постъпилите данни.
        Можеш ли да ми дадеш някаква схема или принцип на работа и как точно да стане с компаратор ?
        BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Тъжно

Май никой не може да ми помогне. Мерси на хората които опитаха поне.
          BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Добре де хора.Аз на мойта аларма имам някаква като "екстра" така да я нарека и като заключа колата и светват мигачите за около 20сек. и след това изгасват.Също така като си отключа колата с дистанционното и пак светват докато не отвориш врата или не изчакаш пак 20сек. и изгасват.Та въпроса ми е няма ли да може да се свърже към халогените и да светнат те за толкова време?Значи самата аларма подава постоянен ток на мигачите и те светват за определено време!Няма ли да може да се намери този кабел и да се направи разклонение от двете страни на мигачите и да се пуснат кабели към халогените?Така няма ли да светнат и халогените?Ако трябва едно предпазителче да се сложи на удълженията ако е наложително!Аз не разбирам много от тия неща и за това се допитвам дали ще стане така и дали е удачно това?!?!

Ex: Fiat Brava 1.4 12V 80 к.с. 1997г.

Коментар

Нещо набързо което ми дойде докато четях през редовете. Взимаш реле време което може да му сменяш времето, релето трябва да е с постоянно захранване и управляващ вход за сработване. Захранването на релето се подава последователно през някакво управление от вратите а управляващият пин се връзва към алармата. Когато задействаш алармата релето почва да брой, ако не отвориш врата след изтичане на времето фаровете ще угаснат. Ако докато светят отвориш вратата захранването ще се прекъсне и фаровете отново ще изгаснат.Това е максимално простото което на момента можах да измисля, иначе си има програмируеми контролери, но там ще ти излезе много скъпо като устройство и отделно програма :D

Коментар

stormi написа:
                Добре де хора.Аз на мойта аларма имам някаква като "екстра" така да я нарека и като заключа колата и светват мигачите за около 20сек. и след това изгасват.Също така като си отключа колата с дистанционното и пак светват докато не отвориш врата или не изчакаш пак 20сек. и изгасват.Та въпроса ми е няма ли да може да се свърже към халогените и да светнат те за толкова време?Значи самата аларма подава постоянен ток на мигачите и те светват за определено време!Няма ли да може да се намери този кабел и да се направи разклонение от двете страни на мигачите и да се пуснат кабели към халогените?Така няма ли да светнат и халогените?Ако трябва едно предпазителче да се сложи на удълженията ако е наложително!Аз не разбирам много от тия неща и за това се допитвам дали ще стане така и дали е удачно това?!?!
                Колега при теб мисля че ще стане но аз искам като оключа да ми мигат мигачите а халогенна да остане да свети а и при мен мигат
                BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

chaveto написа:
                  Нещо набързо което ми дойде докато четях през редовете. Взимаш реле време което може да му сменяш времето, релето трябва да е с постоянно захранване и управляващ вход за сработване. Захранването на релето се подава последователно през някакво управление от вратите а управляващият пин се връзва към алармата. Когато задействаш алармата релето почва да брой, ако не отвориш врата след изтичане на времето фаровете ще угаснат. Ако докато светят отвориш вратата захранването ще се прекъсне и фаровете отново ще изгаснат.Това е максимално простото което на момента можах да измисля, иначе си има програмируеми контролери, но там ще ти излезе много скъпо като устройство и отделно програма :D
                  Къде мога да намеря такова реле или да си направя
                  BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

g.paskov написа:
                    Колега при теб мисля че ще стане но аз искам като оключа да ми мигат мигачите а халогенна да остане да свети а и при мен мигат
                    Колега и при мен нигат сега, но има такава функция самата аларма, че като се включи и мигачите светят посторнно за тия 20 секунди

Коментар

Колега и при мен мигат сега, но има такава функция самата аларма, че като се включи и мигачите светят постоянно за тия 20 секунди [/quote]Е моята няма такава функция
                      BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

g.paskov написа:
                        stormi написа:
                        Колега и при мен мигат сега, но има такава функция самата аларма, че като се включи и мигачите светят постоянно за тия 20 секунди
                        Е моята няма такава функция
                        Колега по принцип хората дето ми слагаха алармата не ми я бяха включили, но аз сам си я включих преди време като прочетох книжката на алармата.

Коментар

Релето което захранва халогенните фарове му вържете паралелно един електролитен кондензатор с по голям капацитет и един диод последователно на захранването и ще се получи реле време. Захранването ще се подава на импулси, но докато няма захранване ще се разрежда кондензатора и така той ще задържа релето. С един кондензатор и подходящо реле съм докарвал над 30сек. задържане на котвата без захранване.А относно въпроса на колегата от къде да купи такова реле не мога да му кажа. Трябва да ходи по магазините и да пита.

Коментар

chaveto написа:
                            Релето което захранва халогенните фарове му вържете паралелно един електролитен кондензатор с по голям капацитет и един диод последователно на захранването и ще се получи реле време. Захранването ще се подава на импулси, но докато няма захранване ще се разрежда кондензатора и така той ще задържа релето. С един кондензатор и подходящо реле съм докарвал над 30сек. задържане на котвата без захранване.А относно въпроса на колегата от къде да купи такова реле не мога да му кажа. Трябва да ходи по магазините и да пита.
                            Мерси ще потърся
                            BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Колега, Би ли обяснил по-кратко и ясно каква е целта, при какви условия и каква е алармата.Тоест искаш да кажеш, че като отключиш да светнат, а кто затвориш вратата да изгаснат.
                              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                              X