Здравейте колеги. Искам да Ви попитам как мога да си направя като отключа колата с алармата да ми се включват халогенните и при положение, че отворя вратата или при положение ,че не е да се изключат сами. Мислил съм го с импулсно реле което (не мога да намеря никъде на 12 v ) взимам импулсен + който отключва централното той превключва релето да затвори веригата и халогенните палят , след което отварям си вратата и те изгасят, а ако не е отворя алармата ми се включва сама и колата се заключва следователно пак подава + на централното и пак изгасят. Това го има като екстра на по новите автомобили. Извинявай те ако има нещо но съм нов още във форума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автоматично включване на халогенни
Collapse
X
-
Имаш в предвид осветление в купето и къси светлини разбирам, до колкото знам това е свързано с отделен конфорт модул изпълняваш един доста дълъг списък от функции.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Направи го с компаратор, който ще ти сравнява постъпилите данни.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Добре де хора.Аз на мойта аларма имам някаква като "екстра" така да я нарека и като заключа колата и светват мигачите за около 20сек. и след това изгасват.Също така като си отключа колата с дистанционното и пак светват докато не отвориш врата или не изчакаш пак 20сек. и изгасват.Та въпроса ми е няма ли да може да се свърже към халогените и да светнат те за толкова време?Значи самата аларма подава постоянен ток на мигачите и те светват за определено време!Няма ли да може да се намери този кабел и да се направи разклонение от двете страни на мигачите и да се пуснат кабели към халогените?Така няма ли да светнат и халогените?Ако трябва едно предпазителче да се сложи на удълженията ако е наложително!Аз не разбирам много от тия неща и за това се допитвам дали ще стане така и дали е удачно това?!?!
Коментар
-
Нещо набързо което ми дойде докато четях през редовете. Взимаш реле време което може да му сменяш времето, релето трябва да е с постоянно захранване и управляващ вход за сработване. Захранването на релето се подава последователно през някакво управление от вратите а управляващият пин се връзва към алармата. Когато задействаш алармата релето почва да брой, ако не отвориш врата след изтичане на времето фаровете ще угаснат. Ако докато светят отвориш вратата захранването ще се прекъсне и фаровете отново ще изгаснат.Това е максимално простото което на момента можах да измисля, иначе си има програмируеми контролери, но там ще ти излезе много скъпо като устройство и отделно програма :D
Коментар
-
stormi написа:Добре де хора.Аз на мойта аларма имам някаква като "екстра" така да я нарека и като заключа колата и светват мигачите за около 20сек. и след това изгасват.Също така като си отключа колата с дистанционното и пак светват докато не отвориш врата или не изчакаш пак 20сек. и изгасват.Та въпроса ми е няма ли да може да се свърже към халогените и да светнат те за толкова време?Значи самата аларма подава постоянен ток на мигачите и те светват за определено време!Няма ли да може да се намери този кабел и да се направи разклонение от двете страни на мигачите и да се пуснат кабели към халогените?Така няма ли да светнат и халогените?Ако трябва едно предпазителче да се сложи на удълженията ако е наложително!Аз не разбирам много от тия неща и за това се допитвам дали ще стане така и дали е удачно това?!?!Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
-
chaveto написа:Нещо набързо което ми дойде докато четях през редовете. Взимаш реле време което може да му сменяш времето, релето трябва да е с постоянно захранване и управляващ вход за сработване. Захранването на релето се подава последователно през някакво управление от вратите а управляващият пин се връзва към алармата. Когато задействаш алармата релето почва да брой, ако не отвориш врата след изтичане на времето фаровете ще угаснат. Ако докато светят отвориш вратата захранването ще се прекъсне и фаровете отново ще изгаснат.Това е максимално простото което на момента можах да измисля, иначе си има програмируеми контролери, но там ще ти излезе много скъпо като устройство и отделно програма :DFiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
-
g.paskov написа:stormi написа:Колега и при мен мигат сега, но има такава функция самата аларма, че като се включи и мигачите светят постоянно за тия 20 секунди
Коментар
-
Релето което захранва халогенните фарове му вържете паралелно един електролитен кондензатор с по голям капацитет и един диод последователно на захранването и ще се получи реле време. Захранването ще се подава на импулси, но докато няма захранване ще се разрежда кондензатора и така той ще задържа релето. С един кондензатор и подходящо реле съм докарвал над 30сек. задържане на котвата без захранване.А относно въпроса на колегата от къде да купи такова реле не мога да му кажа. Трябва да ходи по магазините и да пита.
Коментар
-
chaveto написа:Релето което захранва халогенните фарове му вържете паралелно един електролитен кондензатор с по голям капацитет и един диод последователно на захранването и ще се получи реле време. Захранването ще се подава на импулси, но докато няма захранване ще се разрежда кондензатора и така той ще задържа релето. С един кондензатор и подходящо реле съм докарвал над 30сек. задържане на котвата без захранване.А относно въпроса на колегата от къде да купи такова реле не мога да му кажа. Трябва да ходи по магазините и да пита.Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар