Колеги тези дни ще си слагам един модул за постепенно гаснене на плафона. Скоро мисля да се сдобия и със аларма и модули за ел. стъкла. Всички тези неща ще ги наблъскам зад запалката (зад касетофона). Целта ми е сега при инсталирането на модула за плафона да си прекарам всички кабели които ще ми потрябват занапред, да ги хакна в една лустер клема и да ми е мирна главата при следващи бъдещи проекти. Та въпроса ми е от къде най-лесно да взема следните кабели:1. Постоянен плюс2. Плюс при контакт3. Аварийни4. Централно заключване (закл./откл.)5. Ключ на вратата за плафона6. Ел. стъкла - вдигане7. ПолуконтактЩе ми се "постоянния плюс" и "плюс при контакт" да ги хвана веднага след предпазителите със 1.5мм2 кабел. Другите няма значение. Масата мога да я хвана от много места, тя е ясна. Не съм ровил още по колата толкова обсотойно и ще съм благодарен ако някой сподели част от своя опит. Със сигурност ще ми спести доста време. Благодаря предварително.P.S. Пунто МК1[/img]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за свързване на кабели?
Collapse
X
-
Модула ми за плафона се свързва и към централното заключване и към контактен ключ. Затова ще го сложа долу. Горе във плафона има само 3 кабела : постоянен +, от ключа на вратите и маса. Има и 4 кабела за часовника. Това е. Затова не ми върши работа горе. Пък и идеята ми друга.Все пак благодаря колега.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Модула за плафона ако е оригинален се връзва някаде при бушоните поне при мен е така ако е кондензаторче от тея китайските се връзва на плафона на жицата която идва от вратите и на минуса макар че на кутийката пише че се връзва на копчето на вратата .Когато го вържеш на копчето ще работи от всички врати а мой авер го върза на вратата и работи само от тая врата на която е .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Колеги айде по малко спам по темта. Много се отплеснахме:Та въпроса ми е от къде най-лесно да взема следните кабели: 1. Постоянен плюс 2. Плюс при контакт 3. Аварийни 4. Централно заключване (закл./откл.) 5. Ключ на вратата за плафона 6. Ел. стъкла - вдигане 7. ПолуконтактFiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Е така, без нищо ? Без да кажеш поне постоянен плюс откъде си взел!? Искаш помощ, а не даваш помощ, похвално, колега.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар