Здравейте колеги искам да попитам дали някой знае как мога сам да си направя третия стоп да мига като на клипчето.Ако може някой да деде някаква схема или идея как да стане ще сам много балгодарен.Ето и клипчето http://www.youtube.com/watch?v=ou8Aiei021oГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мигащ 3-ти стоп
Collapse
X
-
това трябва да се направи с акъл, не като тея боклуци, които продават за 3ти стоп ( постоянно мигащи ) .. тва е баси дранещия боклуктрябва някак да реагира на усилието на натискане примерно, да мига когато се натине рязко/силно спирачката ако някй има идея как да стане това и аз ще съм зарибен да го реализирамПунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
Само да подхвърля идея,а който иска може да си я реализира.Един мултивибратор(генератор) на 2-3 Hz,един брояч до 4 или до 6 и еднин елемент И,а може и ИЛИ.Резултата ще е 4 или 6 премигвания(зависи от честотата на мултивибратора и брояча) преди да светне постоянно.Мултивибратора(генератора) ще управлява брояча,както и логическият елемент,а брояча ще управлява единият от входовете на елемента за да установи изхода му в постоянно ниво след преброяването с цел постоянното светване на стопа.Изхода на логическият елемент ще бъде изход и на цялата схема.Всичко са 2 интегрални схеми и евентуално едно реленце за управлението на стопа.Ако ми остане повече време тези дни ще се постарая да синтезирам схемата и да я кача тук.Ако има колеги които са разбрали това което написах да опитат и те да направят една схемичка.При всяко натискане на педала на спирачката,третият стоп ще мига няколко пъти и след това светва постоянно.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:Само да подхвърля идея,а който иска може да си я реализира.Един мултивибратор(генератор) на 2-3 Hz,един брояч до 4 или до 6 и еднин елемент И,а може и ИЛИ.Резултата ще е 4 или 6 премигвания(зависи от честотата на мултивибратора и брояча) преди да светне постоянно.Мултивибратора(генератора) ще управлява брояча,както и логическият елемент,а брояча ще управлява единият от входовете на елемента за да установи изхода му в постоянно ниво след преброяването с цел постоянното светване на стопа.Изхода на логическият елемент ще бъде изход и на цялата схема.Всичко са 2 интегрални схеми и евентуално едно реленце за управлението на стопа.Ако ми остане повече време тези дни ще се постарая да синтезирам схемата и да я кача тук.Ако има колеги които са разбрали това което написах да опитат и те да направят една схемичка.При всяко натискане на педала на спирачката,третият стоп ще мига няколко пъти и след това светва постоянно.Fabbrica Italiana Automobili Torino
Коментар
-
Ето какво продава колега от форума предполагам че ще върши работа.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=55576FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар