Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-силни крушки за лупи на Marea

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    По-силни крушки за лупи на Marea

    Здравейте, от известно време усещам "дискомфорт" при каране на фарове вечер. Късите ми светлини са с лупи, а светлината излизаща от тях е изключително слаба. Карането вечер е изключително напрегнато, особено ако срещу мен има несрещно движение. Има ли начин да сменя крушките на лупите с по силни - гледам, че из интернета има някакви Blue Light H1 12V/55WPhillips Blue Vission +50%,OSRAM SILVERSTAR +50%За съжаление и представа си нямам какви са и колко струват. Не съм запознат и със слагането на ксенони на лупите, също така и със стойността им. Предполагам, че за двата фара инсталацията + поставянето няма да е по - евтина от 150 лева, затова на този етап ще се примиря с нови кршки. Може ли да ми дадете съвет, какви крушки ще ми бъдат необходими за да позакърпя положението с осветяването нощем. Гледах из другите форуми, някакви пишман шофьори, пилоти и майстори в 1, които премодифицират всякакви ксенони, крушки от уличното осветление, маркучи и прочие и ефектите или по скоро дефектите са от нагаряне на рефлектора (от силни крушки, 150 W ако не се лъжа), през горене на контактни ключове, релета, нагаряне на кабели, проблеми по таблото на автомобила, до самозапалване на возилото. Не смятам да експериментирам, затова търся по-побре светещи крушки на късите, а и евентуално малко разяснение и отзиви за ксеноните. Гледам , че из интернет гъмжи от реклами на ксенони, по 99 лева и нагоре. Какви ще ми бъдат необходими за лупите и и евентуално цена. Благодаря

    #2
    Тези които си изброил не са по силни а с повишена светяемос бих ти предложил Осрам Найтбрекър +90 много добре се виждс с тях ,но не си позволявай да слагаш 100 ватови крушки че ще прецакаш фаровете.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

    Коментар


      #3
      А някаква ориентировъчна цена може ли да ми дадеш? Из интернет намерих някакви - 1 крушка - 25 лева? и отзивите бяха, че доста бързо се амортизирали, сиреч изгаряли. Ако наистина цените на тази крушки започват от 20-25 лева нагоре едната, по добре да събирам пари за ксенониКсенонови системи за леки автомобили - 12V ЦЕНА12 мес. гаранцияКсенон за автомобили с отделни секции за къси и дълги светлини (H7, H1 и др.) 99.99 лв. Модерирано!4.6. Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението, личната информация, подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ.

      Коментар


        #4
        Здравей,за Oсрам мога да ти кажа само светят много силно едната H1 е около 21 лв. , но поне при мене карат около един сезон на "aкация светлина" :D . По-хубави са само на PHILIPS спомням си, че бяха +80% , но живота им е колкото на нормална крушка, цената обаче е по-висока от Осрам . А за ксенони ефекта наистина е много добър, но в повечето случай само за тебе особено в по-мокро време поне виждаш нещо. Досега обаче не съм видял кола с ксенони, която да не заслепява дори на познати, които си регулират фаровете в сервизи (т.е. по някакви норми), от друга страна, ако случиш на крушки едва ли ще ги смениш. Баластите май се скапват по-често, ако са близко до кабели съм виждал километража да стой на 220km/h :D и всякакви други мизерии, има го и момента, че повечето магазинчетат се тарикатят и не продават само крушки или баласти и се опитват да те набутат с още един комплект.П.С. Прочети по форума има доста писано по въпроса особено за ксенони и фарове с лупи.
        Bravo 1.4 12V SX

        Коментар


          #5
          Година и няколко месеца съм с Осрам Найтбрейкър 2х18лв. бр.Фаровете с лупи са перфектни за ксенон и ако са правилно регулирани няма как да заслепяват.Неприятностите с ксенона и регулирането има повече при рефлекторните фарове.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

          Видео от Италфест 2011

          Коментар


            #6
            Осрам Найтбрейкъри аз съм с такива... повече от година....мислхи си че е по-малък живота им от обиновена крушка като гледах на кутиката ама май не е така ...и като сметнеш от кога се кара и през деня на фарове...нямам проблемисветят малко по бяло от обикновенитеи съм значително доволенимах и филипски преди осрама +50% виждам разлика огромна вземи си Осрам Найтбрейкър и няма да съжеляваш ...аз от ОМВ бях си ги взел Н1 за 26,27 лв. 2 бр.
            Fiat Brava 1.6 16V 2001

            Не на войната по пътищата !
            http://media.causes.com/ribbon/478500

            Коментар


              #7
              Аз също бях с Осрам Найтбрейкър но определено изгарят по-бързо, е вярно и осветяват добре.Сега съм с фарове от Мареа и ксенон, определено се родих при нощно шофиране .Съвета ми е купи си крушки но събирай за ксенон, няма да съжаляваш.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

              Коментар


                #8
                Колега явно рефлекторите зад лупите са нагорели и фаровете са мръсни.Поставянето на каквито и да е халогенни крушки е загубена кауза.Ако сложиш ксенон положението ще се подобри доста,ще са на нивото на нова кола с халогенен фар.Но ако искаш да светнат с пълния си потенциал,има доста теми,разглабяш фара,рециклираш рефлектора и чистиш всичко.
                <a><img></a>

                Коментар


                  #9
                  biker_81 написа:
                  Колега явно рефлекторите зад лупите са нагорели и фаровете са мръсни.Поставянето на каквито и да е халогенни крушки е загубена кауза.Ако сложиш ксенон положението ще се подобри доста,ще са на нивото на нова кола с халогенен фар.Но ако искаш да светнат с пълния си потенциал,има доста теми,разглабяш фара,рециклираш рефлектора и чистиш всичко.
                  Това е решението

                  Ex: Fiat Brava 1.4 12V 80 к.с. 1997г.

                  Коментар

                  Working...
                  X