Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Борд компютър Пунто JTD 2001г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Борд компютър Пунто JTD 2001г.

Здравейте колеги!Имам следните въпроси:На моето пунто в дясно от таблото има 2 копчета,едното за часовника,а другото - "trip" показва общи километри,дневни километри,среден разход.. Въпроса ми е какво показват останалите стойности и защо средният разход не пада под 12(на компютъра) като си засичам на колонката е 6-6.5 и защо средната скорост не надвишава 30 км.ч(на компютъра)?И на това чудо ли му се вика Борд Компютър?Ако е някаква повреда,как може да се отстрани или просто италианците не са го доизмислили?Благодаря предварително

Първо си провери мерните единици в които мери,защото ти очакваш л/100 км,а компа може да ти ги мери км/л.Ако трябва коригирай в менюто.За да ти покаже по висока средна скорост трябва и да караш с по висока скорост по дълго време.Тя е функция от пробега и времето за което си изминал тази дистанция.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Като се замисля май е така - 15 км с 1 литър нафта (примерно),а за средната скорост предполагам,че й се отразява доста работата на място..А има също и някакви километри там с буквата "А" преди тях,ако може някои да ми каже те за какво се отнасят ще бъда благодаренИначе благодаря колега за бързия и ясен отговор

Коментар

pe6y_pitonq написа:
        Като се замисля май е така - 15 км с 1 литър нафта (примерно),а за средната скорост предполагам,че й се отразява доста работата на място..А има също и някакви километри там с буквата "А" преди тях,ако може някои да ми каже те за какво се отнасят ще бъда благодаренИначе благодаря колега за бързия и ясен отговор
        Със "A" са показани километрите, които могат да се изминат при моментния разход на гориво. Пример:100:15=6.66 л./км. среден моментен разход - при показание на борд. компютър 15 км./л.trip "А" 156 км.
        Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
        Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
        Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
        Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Май си е наред компютърчето,малко недоразбиране от моя страна,но вече всичко е ясно..Благодаря колеги!

Коментар

А как мога да го променя от км/л към л/100км? фиат пунто 1,2 16в 2001.

Коментар

Колеги малко да възбудя темата Мога ли преди тръгване за някъде например, да нулирам компютъра, за да си засека конкретния пробег, разход и време. От италянското опътване не ми стана много ясно как става и дали става това. Пробвах да задържа копчето, но нищо не се нулира. Ако някой знае, как се работи с компютара, нека обясни. Благодаря за помоща!
              Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Поне при мен, като задържа копчето нулирането става. Само, че ако си оставил борд компа да показва общите км. на колата, те не се нулират и затова не виждаш нулирането. Може това да се случва. Превключи го на режим примерно среден разход и тогава нулирай със задържане на копчето trip. Всъщност със същото копче се минава и м/у режимите на дисплейване, т.е. ако можеш да сменяш режимите копчето работи. Но ако не можеш, просто бутона е дал фира.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

misho_ написа:
                  А как мога да го променя от км/л към л/100км? фиат пунто 1,2 16в 2001.
                  Това нещо и мен ме интересува. Да не би да има някакво сервизно меню или нещо такова, защото иначе колкото и да цъкам се стоят все така - км/л?

Коментар

Не може да се променя. Показва км/л. Няма сервизно меню. Така го е измислила италианската инженерна мисъл. А нулирането става с натискане и задържане на бутона "trip".
                    Peugeot 301
                    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Променят се показанията, като натискам копчето, но като го задържа и не се нулира, да кажем средният разход.
                      Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

tzetzo_slavista написа:
                        Променят се показанията, като натискам копчето, но като го задържа и не се нулира, да кажем средният разход.
                        Иди на това колко км си изминал от последния рестарт и там го задръж.
                        Fiat Punto MK2 Sporting
                        Fiat Punto MK2 HGT

Коментар

Утре ще пробвам - дано да стане Става колега, нулира се по този начин - значи се задържа на изминатите километри и се нулират и останалите стойности. Сега ще видим, какво ще покаже
                          Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Working...
                          X