Нормално ли е аларма да консумира в режим на охрана 30 мА постоянно? Алармата е сатурн М5Имам един ситроен с двигател 2.1 TD. Сложих му акумулатор 55 Ah 460 А макс ток марка ZAP.Засега пали дори на студа с него. Интересува ме дали ще има някакви проблеми с него ? Двигателя като го върти не дава признаци дфа се мъчи много.наясно съм че за дизел трябва голям акумулатор, ама след като и с този пали на -7 може ли да го ползвам за временно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за консумацията на аларма и акумулатор на дизел
Collapse
X
-
Въпрос за консумацията на аларма и акумулатор на дизел
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
А по въпроса с акумулатора какво мислите?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Консумация до около 60-80мА се води за нормална за един автомобил с изключени консуматори.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
2000_16V написа:Консумация до около 60-80мА се води за нормална за един автомобил с изключени консуматори.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
30 милиампера са нещо нормално за консумация. Дори и при 2-3 седмици без да я караш пак трябва да си запали щом акумолаторчето е ново, обаче поостарее ли малко ще вижда зор и то не от консумацията, а от това че е малък за двигателя.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
55 ампера акумулатор с консуматор от 60-80 мА би следвало да се разреди напълно за близо месец. Тази консумация е позволена при заверка на гаранционна карта на нов акумулатор с нужния ампераж за даден автомобил. (Поправете ме, ако греша!) Акумулаторите имат някакво минимално самозареждане и би трябвало, ако караш този автомобил поне 2 пъти в месеца да нямаш ядове. А и може проблема с консумацията да не е точно от алармата. Има някои модели на различни марки плеари, които имат консумация над 100 мА в режим на покой.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
Коментар
-
Вчера имах проблеми с алармата...задействала се и не щя да спре... За един час ми събори акумулатора на Делтата. Днес успях да я подкарам, след целонощно зареждане на акумулатора със зарядно, и с включена сирена като линейка я закарах на алармаджията. Засега само я откачи, а другата седмица ще я правим. Изглежда е влязла вода (минавах през една голяма локва) и нещо е станало.Та се заговорихме с него, и се оказа, че при включена сирена, алармата консумира 20 W, което прави 1.67 А... Т.е напълно зареден акумулатор (55 Аh) би се съборил до 0 за 32 часа...макар че като падне под 10 V вече не го търси...Това при включена сирена, не в режим на тиха охрана.
Коментар
-
2000_16V написа:Тази консумация е позволена при заверка на гаранционна карта на нов акумулатор с нужния ампераж за даден автомобил. (Поправете ме, ако греша!)
Коментар
-
Пояснението си е съвсем на място. И според мен подобни консумации са големи за изгасен автомобил и съответните му консуматори, но с днешните електроники, които се добавят към оборудването явно границите се вдигат.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар