ФИАТ КУПЕ Не ми отчита бензиномера - ту има-ту няма бензин!? как мога да го оправя това? и знае ли някой как се сменят крушките по таблотоРедактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензиномерът на Купе не отчита
Collapse
X
-
Първото което трябва да направиш е да дадеш накъсо буксата на бензиномера в багажника,ако уреда ти покаже пълен резервоар значи проблема е в реостата който се намира в кошницата с бензиновата помпа,който е практически вечен защото няма платка със съпротивителен слой а се състои от съпротивителен проводник и пластина която се движи по него,ремонта се състои в леко натягане на пластината която се движи по намотките и правилно затваряне на кошницата.Ако пък уреда не отчете нищо при окъсяване на буксата значи проблема е в кабела до таблото или някоя букса,може да се наложи прекарване на нов кабел и дирекното му подвързвне към единия извод на уреда в таблото.Таблото се вади като се махнат двете странични пластмасси към вратите и табелката пининфарина.Страничните капаци на таблото се вадят като бръкнеш под тях и завъртиш две пласмаси,след като ги махнеш ще видиш две гайки за лайсната на таблото които трябва да развиеш.Под табелката пининфарина има едно извратено шестограмче 2 или 3 мм което също развиваш .Като махнеш цялата лайсна ще се ориентираш как да смениш лампите и как да провериш уреда за бензина.
-
Пласмасовите капачета от двете страни на таблото се махат, като се развие кръстатото винтче в долната част на капачето от вътрешната страна и след това внимателно се плъзне на долу. По-вероятно проблема с отчитането на бензина е именно в датчика в резервоара.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
При мен тая пластина се беше пукнала! Сега съм с нивомер след 93та, там е на друг принцип. Не можах да го разгледам обстойно защото направо го монтрих! Очакваше ме пътуване!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар