Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как може да се разбере кой кабел е + на говорител?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как може да се разбере кой кабел е + на говорител?

Колеги,интересува ме как мога да рзбера кой от двато кабела влизащи в говоритела е + ?Дали ще стане,ако с мултицета дам едното пипало на маса по колата,а другото на кабел и включа на волтметър?Не ми се сваля касетофона,за да преглеждам окабеляването по цветове.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Re: Как може да се разбере кой кабел е + на говорител?

dudulia написа:
    Колеги,интересува ме как мога да рзбера кой от двато кабела влизащи в говоритела е + ?Дали ще стане,ако с мултицета дам едното пипало на маса по колата,а другото на кабел и включа на волтметър?Не ми се сваля касетофона,за да преглеждам окабеляването по цветове.
    С батерия.Слагаш плюса на едното краче на говорителя, минуса на другото и виждаш на къде говорителя има склонност да излиза.Ако си поставил "правилно" батерията ще видиш как говорителя се опитва да излезе напред. По този начин ще се ориентираш и кое е плюса от кабела.При свързването на батерията откачи кабела за към касетофона.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

С мултицет се замерва при пуснат касетофон.Слагаш червения кабел на мултицета на единия кабел ,черния на мултицета на другия кабел,ако се появи минус на дисплея значи трябва да обърнеш кабелите .Ако минуса изчезне ,червения кабел ти е плюса.

Коментар

Working...
      X