Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат пунто-проблем при запалването

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиат пунто-проблем при запалването

здравеите,имам фиат пунто 1997 година.имам проблем -сутрин не пали,сменях няколко акумулатора,затото си мислех че е от него-но явно -не.замерваха ми тока-0.06-нормална консумация от алармата.ВсиЧки маистори казват 4е уте4ка нqма,но явно има нqкакъв проблем и не могат да го хванат.генератора и тои зарежда нормално-14.4Здравейте. Имам Фиат Пунто 1997 год. Имам проблем - сутрин не пали, сменях няколко акумулатора, защото си мислех, че е от него - но явно - не. Замерваха ми тока - 0.06 - нормална консумация от алармата. Всички майстори казват, че утечка няма, но явно има някакъв проблем и не могат да го хванат. Генератора и той зарежда нормално 14,4.Здравейте Мая Начева.Добре дошла в нашия форум.Добре е, преди да пуснеш мнение - да прочетеш правилата на форума.Тук се пише единствено и само на български език с кирилица.Това е първо и последно предупреждение, всяко следващо мнение на латиница ще бъде изтривано.Модераторски екип на фиат-бг.орг.

Свети ли ти лампата code?Тези пунтота имат фабричен имобилайзер който често прави проблеми.Ако свети жълтата лампичка на която пише code на таблото, значи е от това.
    _/''''''''''''''''''''''''\_
    //---------------\\
    [( )== //// ==( )]
    |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

MorningEnergy написа:
      Свети ли ти лампата code?Тези пунтота имат фабричен имобилайзер който често прави проблеми.Ако свети жълтата лампичка на която пише code на таблото, значи е от това.

Коментар

Ако е от имобилайзера не само сутрин ами особено и вечер няма да пали. Пиши къв е двигателя, щото ако е дизелак и са ти заминали свещите е нормално сутрин да не пали.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

фиат

и в стартера и в генератора няма проблем

Коментар

фиат

колата е бензин 1.2-75 к.с

Коментар

Опиши малко по-подробно какво прави сутрин колата, защото така има само да предполагаме какво може да е. Сутрин на студено ли не иска да пали?, върти ли?, светят ли лампи?, гаснат ли?, на бутане пали ли? а когато е топла? и т.н.
              Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

фиат

като дам на контакт лампичките на таблото светват,след това завартам ключа още веднаж и аааааааааааааа да запали ,но не иска.и вече нямям грам ток,даже и да си заключа колата

Коментар

При бутане пали ли. Лампичката на която пише CODE гасне ли няколко секунди след като дадеш контакт. Давай по-подробно.
                  Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

а

при бутане не сме я пробвали,давам си ток с кабели.Лампичката code изгасва

Коментар

Re: а

maia nacheva написа:
                      при бутане не сме я пробвали,давам си ток с кабели.Лампичката code изгасва
                      Пробваи с натискане на педала на газта като въртиш на контакт стартера .... Оборотите как са ти след като запали играят ли ? Имам съменения за стъпковото моторче ... но се пак сподели по подрбно ... Като запали как работи ?
                      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

f

при мен въпроса е да запали,после няма проблем,а моята кола няма оборотомер.но акумулатора се разрежда напълно,даже ходих да се карам да ми го сменят,че все още е в гаранция,но в последствие смених 3 акумулатора и пак същото

Коментар

Аха ясно, нещо ти точи акумулатора. Сигурна ли си че тези дето са мерили за утечка са майстори.ПП: Нали под "акумулатора се разрежда напълно" имаш предвид след известно време се изтощава, или се разрежда от въртене на стартер.
                          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

о

естествено че са маистори-все електричари.тока ,който подава генератора е 14.4,а в покой 0.06-това е от алармата,утечка няма-УЖ,но нещо ми скапва акумулатора

Коментар

Щом нещо ти скапва акумулатора значи има някаква консумация и то не малка. По принцип токът в покой е не повече от 0,03А при теб гледам че е 0,06 което не е чак толкова лошо. За колко време се разрежда акумулатора.
                              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Working...
                              X