Преди време спряха да ми светят габаритите и таблото. става въпрос за Фиат Браво 96та. Оказа се, че проблема е самия ключ, но преди това погледнахме и бушоните и се оказа, че цялото табло е нагоряло и имаше и един стопен бушон. Преди няколко дни ми спря перката на парното и се оказа втори стопен бушон. Сега ще сменям таблото, но явно има проблем в напрежението и дори и да сложа ново табло и то може да се стопи. Въпросът ми е дали някой е имал проблем с инсталацията и как може да се оправи, мисля да помола в сервиза ако могат да направят някакво замерване за да видат защо аджеба от някаде се получава по високо напрежение, защотото май това ще се окаже проблема. Бях забелязъл, че като пусна парното да духа на макс (на 4) и найстина се усеща един лек мирис на стопено.П.С. Ако някой знае от каде мога да си намеря по - изгодно табло за бушоните и ключа за фаровете ще съм благодарен, засега мисля да опитам при италянеца.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Таблото на бушоните нагаря?
Collapse
X
-
Колега и при мен забелязах това топене. Като начало напръскай с контактен спрей 30 амперовите бушони.. тези най-отдясно. При тях консумацията е голяма и ако не контактуват хубаво се получава искрене и от там затопляне. И колега ВИНАГИ! сменяй тези бушони със скъпи и качествени такива. От личен опит казвам.. пробвал съм 30 амперов бушон и издържа на ток от 50 А .. Бушона беше китайски.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
-
Това "нагаряне" не се получава от високо напрежение, а от голям ток който продалжително се консумира от някъде.Най-вероятно някъде имаш лоша връска и се получава естествен консуматор. Най-добре отиди на електротехник да го види. Също така както ключар написа, може да имаш отечка. За да ги провериш тези неща трябва да вземеш един мултицет и да започне едно голямо мерене_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар