Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ELM327 Bluetooth OBD-II Wireless Transceiver Dongl

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за ELM327 Bluetooth OBD-II Wireless Transceiver Dongl

Попаднах на един безжичен трансивер - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16921Имах идея да си правя нещо подобно обаче виждам че нашите китайски братя вече използват "топлата вода".Това е устройство което обменя данни с ЕКУ-то на двигателя през конектора за диагностика.И на всичко отгоре го предава по Bluetooth към някакво си нещо - компютър, телефон, GPS или каквото му сложиш насреща.Гледам го че работи с OBD II. Имам малко въпроси:- ще може ли да се закачи и да работи към Фиат Браво 1.6 /97 год.- може ли да се направи преходник от конектора на OBD II към конектора за диагностика в колата- от изброените протоколи за обмен кой точно протокол ще трябва да използвам- става ли за Nokia N95 или трябва да си купувам някакво друго устройство (това е въпрос ако някой притежава устройството и софтуера към него). От парчетата информация които откривам се разбира че има някаква програма "Carman" - какво представлява.С две думи, въпросът ми е ако се набутам с $54.67 дали става за колата ми.Ето какви параметри има:bluetooth ELM327 is the newly developed wireless scan tool. It supports all OBD-II protocolso Works with all OBD-II compliant vehicles o Wireless (Bluetooth) o Software included for Palm, PDA o Software included for Windows PC o Software included for Windows Smartphone o Supports ISO 9141, KWP2000 o Supports SAE J1850 o Supports CAN busFunctions: o Read diagnostic trouble codes, both generic and manufacturer-specific, and display their meaning (over 3000 generic code definitions in the database).o Clear trouble codes and turn off the MIL ("Check Engine" light)o Display current sensor data, including: o Engine RPMo Calculated Load Valueo Coolant Temperatureo Fuel System Statuso Vehicle Speedo Short Term Fuel Trimo Long Term Fuel Trimo Intake Manifold Pressureo Timing Advanceo Intake Air Temperatureo Air Flow Rateo Absolute Throttle Positiono Oxygen sensor voltages/associated short term fuel trimso Fuel System statuso Fuel Pressureo Many others...
    Прикачени файлове
    Bravo 1.6 / 16

Не ти върши работа.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
    X