Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за антена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за антена

Интересува ме - съществува ли нещо като разклонител за кабела на автомобилната антена (както сплитера при кабелната телевизия) така че към една антена да включа две устройства? За да съм по-ясен, ще уточня за какво става дума: от един колега си купих 7" телевизорче за колата, което няма собствена антена, но има букса за включване на външна антена; та искам да включа това телевизорче към антената на колата, заедно с радиото, което в момента е вързано там. А не ми се иска да правя нещата по български - с тиксо и тел
    Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
    Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

кола

би трябвала да са отделно има такива електронни може да свърши работа
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      би трябвала да са отделно има такива електронни може да свърши работа
      Електронни антени или електронни разделители? В момента съм му бучнал един 15см кабел вместо антена, и телевизорчето си хваща задоволително - почти по целия път към София си хващах бтв...

Коментар

Най-вероятно с тази антенка за колата нищо няма да хванеш като телевизия, защото телевизионните честоти са доста по-високи от радиочестотите.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

...

sugarboy написа:
          Най-вероятно с тази антенка за колата нищо няма да хванеш като телевизия, защото телевизионните честоти са доста по-високи от радиочестотите.
          Не знам - щом с едно парче тел хваща задоволително, а в София хваща дори цифровите канали, все си мисля, че с антената на радиото ще е по-добре. Апропо - оригиналната антена на Мареата има ли някакъв усилвател, или си е просто една пръчка бучната на покрива?

Коментар

Антената за радиото е доста компромисен вариант. Дори и да има усилвател, което при оригиналната антена на Мареята не е така, той усилва съвсем друга честота от тази, която ти е необходима за приемане на ефирна телевизия. В момента във веригите Зора има пуснати на около 35 лева антени за телевизия, които работят по мои впечатления повече от добре за тези пари. Лошото е, че е съставена от няколко части и изглежда малко странно залепена на прозореца. На CALEARO има доста по-миниатюрен вариант за около 100лева в други магазини. А по-вероятно има и други варианти. П.П. Аз не съм виждал такъв преход, какъвто търсиш по магазините за електронни компоненти.
            Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
            Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
            -------------------------------------------------------------

Коментар

...

Е, не, ако на телевизор за 60лв му купя антена за 100лв, къде ще му излезе края!? Ще пробвам с антената на радиото, и ако резултата е що-годе задоволителен, в най-лошия случай ще сложа една допълнителна обикновена антена за автомобил само за тв-то. Между другото - по разни електронни антенки, дето се лепят на предното стъкло съм виждал да пише FM-VHF-UHF,но предполагам, че това може и да е търговски трик, както надписите 160W на касетофончетата тип "дръжкофон". А и си мислех - разните му там СД-та за кола с вграден тв-тунер, дето ги продават - те едва ли ползват някакви специални антени... Както и да е - ще действам по метода на опитите и грешките

Коментар

Колега,сигнала от антената до радиото върви по коаксиален кабел.Съответно на теб ти трябва един сплитер (такива използват кабеларките) и си в играта.Гледай само да е читав сплитер,за да нямаш загуба на сигнал.Все пак преди това опитай дали тази антена ще ти върши въобще някаква работа,преди да срежеш кабела.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

...

dudulia написа:
                  Колега,сигнала от антената до радиото върви по коаксиален кабел.Съответно на теб ти трябва един сплитер (такива използват кабеларките) и си в играта.Гледай само да е читав сплитер,за да нямаш загуба на сигнал.Все пак преди това опитай дали тази антена ще ти върши въобще някаква работа,преди да срежеш кабела.
                  Мислих и този вариант, само ме притеснява, че кабела на антената за радиото е по-тънък от стандартния телевизионен и ще трябва някак да го уплътня в буксичката. А по принцип - няма да го режа - имам удължителен кабел за антена с мъжка и женска букса и смятах да ползвам него - бучвам кабела на антената в женското, другия край на женското влиза в сплитера, а от изходите излиза едно парче с мъжко за радиото и едно парче към тв-то. А бе тва българите нали сме нация техническа по неволя - и от бидона за зелето ще направим сателитна чиния

Коментар

А защо не оставиш една най-обикновена тв-антена от тези които се подаряват с телевизорите на задната кора на автомобила и да избегнеш всичките разправии по преправянето на буксата на автоантената ти?
                    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                    -------------------------------------------------------------

Коментар

...

2000_16V написа:
                      А защо не оставиш една най-обикновена тв-антена от тези които се подаряват с телевизорите на задната кора на автомобила и да избегнеш всичките разправии по преправянето на буксата на автоантената ти?
                      Защото съм с комби и задната кора се сгъва и разгъва, освен това антената има да се въргаля насам-натам при всяка дупка, а и трябва да прекарвам кабел през цялата кола. А и нямам особено добро мнение за тези антени - пробвах телевизорчето с такава и се оказа, че с боднатия в него 15см кабел хваща по-добре, отколкото с двата разпънати телескопа...

Коментар

Working...
                      X