Интересува ме - съществува ли нещо като разклонител за кабела на автомобилната антена (както сплитера при кабелната телевизия) така че към една антена да включа две устройства? За да съм по-ясен, ще уточня за какво става дума: от един колега си купих 7" телевизорче за колата, което няма собствена антена, но има букса за включване на външна антена; та искам да включа това телевизорче към антената на колата, заедно с радиото, което в момента е вързано там. А не ми се иска да правя нещата по български - с тиксо и тел
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за антена
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:би трябвала да са отделно има такива електронни може да свърши работаFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
...
sugarboy написа:Най-вероятно с тази антенка за колата нищо няма да хванеш като телевизия, защото телевизионните честоти са доста по-високи от радиочестотите.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
-
Антената за радиото е доста компромисен вариант. Дори и да има усилвател, което при оригиналната антена на Мареята не е така, той усилва съвсем друга честота от тази, която ти е необходима за приемане на ефирна телевизия. В момента във веригите Зора има пуснати на около 35 лева антени за телевизия, които работят по мои впечатления повече от добре за тези пари. Лошото е, че е съставена от няколко части и изглежда малко странно залепена на прозореца. На CALEARO има доста по-миниатюрен вариант за около 100лева в други магазини. А по-вероятно има и други варианти. П.П. Аз не съм виждал такъв преход, какъвто търсиш по магазините за електронни компоненти.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
...
Е, не, ако на телевизор за 60лв му купя антена за 100лв, къде ще му излезе края!? Ще пробвам с антената на радиото, и ако резултата е що-годе задоволителен, в най-лошия случай ще сложа една допълнителна обикновена антена за автомобил само за тв-то. Между другото - по разни електронни антенки, дето се лепят на предното стъкло съм виждал да пише FM-VHF-UHF,но предполагам, че това може и да е търговски трик, както надписите 160W на касетофончетата тип "дръжкофон". А и си мислех - разните му там СД-та за кола с вграден тв-тунер, дето ги продават - те едва ли ползват някакви специални антени... Както и да е - ще действам по метода на опитите и грешкитеFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
-
Колега,сигнала от антената до радиото върви по коаксиален кабел.Съответно на теб ти трябва един сплитер (такива използват кабеларките) и си в играта.Гледай само да е читав сплитер,за да нямаш загуба на сигнал.Все пак преди това опитай дали тази антена ще ти върши въобще някаква работа,преди да срежеш кабела.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
...
dudulia написа:Колега,сигнала от антената до радиото върви по коаксиален кабел.Съответно на теб ти трябва един сплитер (такива използват кабеларките) и си в играта.Гледай само да е читав сплитер,за да нямаш загуба на сигнал.Все пак преди това опитай дали тази антена ще ти върши въобще някаква работа,преди да срежеш кабела.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
-
А защо не оставиш една най-обикновена тв-антена от тези които се подаряват с телевизорите на задната кора на автомобила и да избегнеш всичките разправии по преправянето на буксата на автоантената ти?Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
...
2000_16V написа:А защо не оставиш една най-обикновена тв-антена от тези които се подаряват с телевизорите на задната кора на автомобила и да избегнеш всичките разправии по преправянето на буксата на автоантената ти?Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар