Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем, дясно ел.стъкло Фиат Типо.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем, дясно ел.стъкло Фиат Типо.

Здравейте, колеги, проблемът ми е следният:-Дясното (пасажерско) ел.стъкло често отказва да работи изобщо,а също така само се вдига нагоре на етапи.Дори двигателя да е изгасен ел.стъклата пак работят и проблемът със стъклото,което само се опитва да се вдигне,дори при вдигнато положение остава. По този начин до някъде ми се точи и акумолатора, а и е доста досадно това "цък- цък-цък" когато се опитва да се вдигне стъклото само.Имате ли някакви предложения колеги?

ктсъкло

не битрябвало да се вдигат като нее на контакт поне при фИАТ мисля че е така а и при другите сигурно се тормози двигателчето и за това спира може да е ръждясало нещо вътре ако влиза вода или да е зъмръзнаали гумените уплътнения сега и без това е студено по добре като е студено много да не се пускат
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Вдигат се когато не е на контакт, но когато е отворена вратата.На Fiat Tipo 1.6 ie, 1993 г. беше така.На Punto 1995 и Brava 1999 не се вдигат когато не е на контакт.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Провери кабелите между вратата и купето. Възможно е да са се скъсали и да опират.

Коментар

Re: ктсъкло

kluchar написа:
          не битрябвало да се вдигат като нее на контакт поне при фИАТ мисля че е така а и при другите сигурно се тормози двигателчето и за това спира може да е ръждясало нещо вътре ако влиза вода или да е зъмръзнаали гумените уплътнения сега и без това е студено по добре като е студено много да не се пускат
          То се тормозеше двигателчето,защото има удар във вратата и лайсната е хваната с някакви супер дълги рапидки и опираха в стъклото и го драскаха, но ги отрязах, спря да прави проблема със свалянето на стъклото на етапи (пресекулки),но сега пак почна, не опира в ламарина,наелона или нещо подобно. Вървеше си добре за известно време и пак почна да го прави.Колеги, обаче май не ме разбрахте за другият проблем, че САМО СЕ ВДИГА стъклото,дори и при крайно вдигнато нагоре положение пак се опитва да го вдигне, разбирате ли? Дори и при загасен двигател,затворени врати и пусната аларма, стъклата могат да се движат и дясното самосиндикално си се опитва само да се вдигне,но нали упира вече в горното уплътнение и няма на къде и модула го изключва, за да не изгори моторчето.

Коментар

При затворена врата, ако не е подаден контакт, стъклата не могат да се движат освен, ако не е преработена оригиналната схема. Според мен може да имаш няколко варианта за проблем: прекъснати кабели в маншоните към вратите, дефект в бутоните за управление на стъклата или дефект в модула за управление. Най-добре отвори кутийката на модула и прегледай за някакви явни проблеми възникнали в следствие на влага. Но и като ти е удряна вратата е напълно възможно да се е повредила изолацията на кабелите към нея и бутонът за плафоните, който е ниско на средната колонка.
            Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
            Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
            -------------------------------------------------------------

Коментар

Модула за управление ти е долу в лявата страна, под пластмасата, като си седнал на шофьорското място.Ако главата ти е на мястото на крака, като си седнал, ще го видиш.Много противно се вади.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

Модула уж е читав,гледа го жичкаджия презапоил му е там нещо,но не е там проблема. Интересно ми е какво дава командата на стъклото да се вдигне само.

Коментар

Откачи му 2-те букси от копчетата на вратите и виж дали пак ще цъка да го вдигне. Ако цъка,значи имаш проблем с управлението.

Коментар

pugsy написа:
                    Откачи му 2-те букси от копчетата на вратите и виж дали пак ще цъка да го вдигне. Ако цъка,значи имаш проблем с управлението.
                    А ако не цъка, значи е от копчетата, така ли? Под управлението се има предвид модула над краката на шофъора ли>?

Коментар

Да

Коментар

Working...
                      X