Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плюс от контактния ключ при Пунто МК1 ?.......

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Плюс от контактния ключ при Пунто МК1 ?.......

    Здравейте колеги , имам едно въпросче: при Пунто МК1 има ли плюсов кабел от контактния ключ за касетофон , който да не дава плюс когато колата не е на контакт и спира захранването при въртене на стартер? Предната ми кола беше един Ескорт и той имаше такъв плюс , много е удобно да го има , музиката не я изключвах , а като махна ключа за палене и музиката се изключва , а като го вкарам и запаля и се включва! Хайде кажете дали пунтото има такова нещо че ако има да запретвам ръкави и да вадя уреда и да търся такъв кабел! Благодаря предварително!
    Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
    Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

    #2
    Колега vi4444o, според мене трябва да имаш такъв кабел. При мене(пунто пак МК1) имам фабрична инсталация при която има едим кабел с плюс на него след като дадеш на контакт(той е за захранване на касетофона както ти искаш, след контакт) и един с постоянен плюс, служещ за паметта на касетофона. Предполагам при тебе като са свръзвали касетофона са му сложили захранването и паметта на постояния плюс. Ако си махнеш касетофона предполагам отзад ще има един кабел с плюс след контакт, но все пак вземи един уред и примери. Като го намериш този плюс го свързваш към захранването на касетофона(подчертавам захранването, а памета си остава на постояния). А ако не ти се занимава утиваш в първия сервиз за автоелектроника(аларми, озвучаване) и ще ти го нагласят за 5 минути.П.С. Не съм голям специалист по електроника, но досега съм свързал два касетофона и винаги ги е имало тези кабели. Нека и друг колега да каже на мисля че е така.
    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

    Коментар


      #3
      кола

      Има кабел + като е на контакт то и без това като махнеш ключа трябва всичко да е изгасено но ако касетофона е много силен не е добре а попринцип новите касетохони имат 2+ един за паметта да помни станцийте и часовника и един са усилватела касетофонаето тук е схемата от 1.2 по цветове може да се ориетираш http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/schema2.htm
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        Благодаря на kluchar за схемата , ама нещо не разбрах какъв цвят кабел да търся и... Оказа се че нямам такъв + от контактния ключ , днес рових и във снопа с кабелите който отива към мястото на касетофона , няма такова нещо! Мисля утре да видя дали не мога да взема такъв + от таблото с бушоните , нали има доста консуматори койта се включват при контакт , само че + от контактния ключ би трябвало да дава ток не само при контакт , но и при вкаран ключ и завъртян в положението преди контакт! Поправете ме ако греша!
        Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
        Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
        Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

        Коментар


          #5
          Плюс на първо положение преди контакт - не е валидно за всички автомобили. Някои дори нямат такова положение на контактния ключ.
          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
          -------------------------------------------------------------

          Коментар


            #6
            Колега би трябвало да имаш такъм кабел
            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
            Втората......пак същата!
            (_-_)______////_______(_-_)
            Punto75-Вече на жената!
            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

            Коментар


              #7
              Аз съм с колата от подписа. При мен към плеъра отива сноп с кабели от които като изключа кабелите за говорителите остават само един постоянен + и 0 или маса. По схемата дадена от kluchar трябва да идва и още един за "полуконтакт" (позиция Park на контактния ключ), ама при мен го няма.
              Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)

              Коментар


                #8
                Здравейте, може ли насока. При мен на 4 и 7 краче има постоянен плюс с ибез контактен ключ. Според схемата дадена по горе от колегата + на краче 4 трябва да е след контакт. Да ама не. Някой да е имал подобен проблем?Благодаря

                Коментар

                Working...
                X