Здравейте колеги.От доста време се каня да си сложа задни ел стъкла на типото.Имам комплект машинки от предни врати,по стечение на обстоятелствата се сдобих с една задна врата (която ще слагам напролет) и реших да сложа едната машинка да видя как ще легне в задната врата.И то взе че стана много добре.Ето вижте: От машинката която виждате на снимка излизат само 2 жици и толкоз (била е предна дясна,пасажерската).От другата машинка пак излизат 2 жички които отиват в една широка букса,вижте я:,а от тази букса излизат 4 кабелчета които отиват в няква друга буксичка,ето я и нея на снимка: Имам само това,а идея си нямам как да свържа нещата за да тръгнат.Предните дръжки от типото са същите като задните,по форма и начин на захващане.За щастие имам 2 бройки излишни които да сложа отзад:Това,че лявата дръжка е с два комплекта копчета неме притеснява,притеснява ме това че незнам как да свържа инсталацията.В търсачката намерих една тема в която един колега си е сложил на Мареа задни ел.стъкла,нно не ми стана ясно работата с жиците,пък се надявам при мен да е по лесно.Като цъкна да заключа с алармата и предните стъкла ми се вдигат сами,и задните искам така да станат,но не е задължително,че още не съм ги пуснал в употреба.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо-задни ел. стъкла!?
Collapse
X
-
Последната снимка е с буксите, които се щракват към бутоните, които са в дръжките на вратите или поне така изглеждат на пръв поглед. Модулът за ел.стъклата се намира в краката на шофьора, закачен на рамката за бушоните. Представлява правоъгълна кутийка с размерите на цигарена кутия горе долу. След като имаш предни ел.стъкла и си набавиш компонентите за задните, едва ли ще се затрудниш много с електрическото свързване. Успех и да се похвалиш после.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Браво колега. Това е много добро откритие, че предните машинки стават отзад. И аз имам същата идея, но мислех че са различни. Значи ще си търся предни и съм в играта. Сега по твоя въпрос - за електриката. Ще ти трябва и електронния блок за управление, защото вътре е и ограничаването на тока при крайните положения на стъклата. Намери си такава кутийка с електрониката - мисля че беше сива правоъгална, която е на таблото с бушоните и после по схема свързваш всичко. Ще ртябва обаче да си правиш сам окабеляването из купето. Оригинално на дедра тази кутия седи под задните седалки. Успех.
Коментар
-
Не съм сигурен, че после ще можеш да сложиш ламарината, която седи отпред на вратата. На темпрата предните машинки не станаха на задните врати. Трябваше много да се "побългарява" и се отказах. Сложиш машинки от някаква Алфа, но не съм сигурен какъв й беше модела.Имай впредвид, ако искаш всичко да е като "истинско", че ще трябва да сложиш и копче за прекъсване на работата на задните копчета. Това става с прекъсване на масата, която отива към копчетата.Не съм сигурен дали изобщо има модел на Типо със задни ел. стъкла, така че ще ти е трудно намирането на оригинални дръжки с бутони.Аз на темпрата сложих бутините по средата между двете седалки поради тази причина.
Коментар
-
Joro написа:Че на типото и темпрата не са ли еднакви карантиите по вратите? ....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар