Първо ЧНГ колеги. Всично най - хубаво желая на всички във форума. Та по въпроса, купих акомулатора на 18.07.2009г. ФААМ 45ah. Последните 2-ве седмици почти не съм карал колата, а ако я карам това е само до работа - 3км. Въпроса ми е нормално ли е да падне акомулатора до такава степен, че да не мога да запаля?Имам 2ве годишна гаранция, дали ще ми го сменят или ще ми го заредят или .. какво всъщност трябва да направя?Грешен раздел -> Преместена. Поправено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с акумулатора ми
Collapse
X
-
Re: Проблем с акомулатора ми
nickname написа:Първо ЧНГ колеги. Всично най - хубаво желая на всички във форума. Та по въпроса, купих акомулатора на 18.07.2009г. ФААМ 45ah. Последните 2-ве седмици почти не съм карал колата, а ако я карам това е само до работа - 3км. Въпроса ми е нормално ли е да падне акомулатора до такава степен, че да не мога да запаля?Имам 2ве годишна гаранция, дали ще ми го сменят или ще ми го заредят или .. какво всъщност трябва да направя?
-
Потвърждавам че е напълно нормално като караш малко, да не може да зареди. Преди 3 месеца карах 2 седмици така: през 2 дни по 2.8 км, и обратно. Окото почерня, а акумулаторджията беше категоричен, че това е твърде малко като каране, и веднага провери всичко по колата - беше наред, и подложи акумулатора на 300 Ампера ток - напрежението остана стабилно над 10 волта. Веднаг щом започнах да карам по 4+ км , окото си позеленя за 2-3 дни. (Това принципно не е никак точен ориентир, но е по-добре от нищо! )За зареждане най-вероятно ще ти искат 2-3-4-5 лева, и евентуално за оборотен акумулатор. И да знаеш че акУмулатор се пише с втора гласна У.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар