Колеги от сега да си призная, че по ел. схемите изобщо не ме бива да измислям сам. Но друго е когато всичко е обяснено и трябва само да го зглобя, тогава съм много сръчен И така сигурно не само аз се питам как да направя така, че когато изгася колата или сляза от нея фаровете за мъкла да светнат и така определено време. Сега по същество. Алармата ми има едно копче което уж се води "паник бутон" използвам го веднъж на 3 месеца да видя как светят мигачите. С едно натискане мигачите мигат за 20 или 30 сек, а докато мигат ако го натисна пак започва да пищи алармата. Това изобщо не ми е нужно. Въпроса ми е има ли начин когато натисна това копче фаровете за мъгла и примерно задната светлина да светват да кажем за 2мин. Бях видял една вектра от почти най-новите. Човека като слезе и светнаха фаровете и задната и около колата се виждаше горино да не се спъне!! Естествено нови коли ... готини екстри. Но няма ли как да стане и на нашите коли това нещо. Моята аларма е някава такава обикновенна имам и схемата ама като хич не разбирам ... Ако някой има идеи може да помогне ще се радвам да споделяте и да намислим нещо как да стане. Като цяло го мисля чрез алармата защото новите коли имат сензори за светлина и това не се включва през деня а само като е тъмно. Така, че с алармата аз ще си го включвам и изключвам когато искам като не виждам ще работи като е светло наоколо няма да работи Сега ще си кажете, че много искам ама и на мен ми харесва да ми е модерно Лично моята кола е Браво и има фарове за мъгла, но мисля че схемата ще е същата и за късите примерно. И така да видим дали може нещо да се измисли
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Функция "Изпращане до вкъщи" - как !?
Collapse
X
-
Би трябвало да е оригиналното! Не мисля, че е толкова хубава, че да използва вътрешно ... Имах стара , с която беше купена колата .. и исках новата когаот се заключва или отключва да мигат или габаритите или фаровете за мъгла .. ама майсторите казаха, че ползват кабелите от старата и ще ми светят мигачите!
Коментар
-
http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1580.htmlМожеш да накараш някой алармаджия да ти го върже с изхода за мигачите, като задължително да ги развърже през диоди, за да не се получи при шофиране и подаване на мигачи пак да ти се пускат халогени. От изхода за мигачите може да се комадва реле, което да изпълнява ролята на копчето на платката, което пуска време релето ...Единственото неодобство ще е, че когато свири алармата, ще светят и мигачите.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
u_bo
DRL модулите го имат като функция,но не е по желание включването му. Включва се за ХХ на брой , предварително зададенисекунди, след изгасването на ДВГ.Аз лично не го ползвам като екстра - нагласил съм го на минималните секунди.
Коментар
-
Бях пуснал една такава тема и ч колега беше дал някаква схема беше преди доста време...Имаше веднага хора според които това било много вредно за акумолатора според мен може да се измисли примерно когато я отключиш с алармата при отварянето на вратата те да спират....но има голям минус в цялата раота...триа да се доизмисли добре може би някакъв таймер
Коментар
-
Всеки иска да си го направи по неговия начин .. един с отварянето ...друг като заключи колата и да свети еди колко си време ... последно ми казаха, че да не е смешно трябва през деня да не светят... Доста условия станаха. Аз мисля как да го направя с излишното копче на алармата си натискам - светват, не натискам, не светват. Така ще го правя само когато имам нужда и няма да е толкова зле за акумолатора. ДРЛ модул не мога да сложа защото до пролетта ще си слагам ксенон и да на дългите. Така, че за мен остава идеята чрез копчето на алармата ... ама КАК !?
Коментар
-
Аз мисля, че изходите на алармата за задействане на мигачите и сирената са едни и същи независимо дали се включват от ненужното,нужното копче или от отворена врата или капак.Затова ще е много трудно да си включваш някаква екстра само когато искаш.Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006
Коментар
-
kazan написа:Всеки иска да си го направи по неговия начин .. един с отварянето ...друг като заключи колата и да свети еди колко си време ... последно ми казаха, че да не е смешно трябва през деня да не светят... Доста условия станаха. Аз мисля как да го направя с излишното копче на алармата си натискам - светват, не натискам, не светват. Така ще го правя само когато имам нужда и няма да е толкова зле за акумолатора. ДРЛ модул не мога да сложа защото до пролетта ще си слагам ксенон и да на дългите. Така, че за мен остава идеята чрез копчето на алармата ... ама КАК !?Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Re: Функция "Изпращане до вкъщи" - как !?
kazan написа:Колеги от сега да си призная, че по ел. схемите изобщо не ме бива да измислям сам. Но друго е когато всичко е обяснено и трябва само да го зглобя, тогава съм много сръчен И така сигурно не само аз се питам как да направя така, че когато изгася колата или сляза от нея фаровете за мъкла да светнат и така определено време. Сега по същество. Алармата ми има едно копче което уж се води "паник бутон" използвам го веднъж на 3 месеца да видя как светят мигачите. С едно натискане мигачите мигат за 20 или 30 сек, а докато мигат ако го натисна пак започва да пищи алармата. Това изобщо не ми е нужно. Въпроса ми е има ли начин когато натисна това копче фаровете за мъгла и примерно задната светлина да светват да кажем за 2мин. Бях видял една вектра от почти най-новите. Човека като слезе и светнаха фаровете и задната и около колата се виждаше горино да не се спъне!! Естествено нови коли ... готини екстри. Но няма ли как да стане и на нашите коли това нещо. Моята аларма е някава такава обикновенна имам и схемата ама като хич не разбирам ... Ако някой има идеи може да помогне ще се радвам да споделяте и да намислим нещо как да стане. Като цяло го мисля чрез алармата защото новите коли имат сензори за светлина и това не се включва през деня а само като е тъмно. Така, че с алармата аз ще си го включвам и изключвам когато искам като не виждам ще работи като е светло наоколо няма да работи Сега ще си кажете, че много искам ама и на мен ми харесва да ми е модерно Лично моята кола е Браво и има фарове за мъгла, но мисля че схемата ще е същата и за късите примерно. И така да видим дали може нещо да се измислиBravo 1.6 16v
Коментар
-
kazan написа:Всеки иска да си го направи по неговия начин .. един с отварянето ...друг като заключи колата и да свети еди колко си време ... последно ми казаха, че да не е смешно трябва през деня да не светят... Доста условия станаха. Аз мисля как да го направя с излишното копче на алармата си натискам - светват, не натискам, не светват. Така ще го правя само когато имам нужда и няма да е толкова зле за акумолатора. ДРЛ модул не мога да сложа защото до пролетта ще си слагам ксенон и да на дългите. Така, че за мен остава идеята чрез копчето на алармата ... ама КАК !?Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Ей сега мернах едно сайтче и мисля че би помогнало на автора на темата. Става въпрос за 2 модула: "Модул за забавено изключване на осветлението в автомобила" и "Модул за автоматично включване на фаровете (дневни светлини)". Не мисля че за човек малко по на "ти" с електрониката би било проблем да си преправи модула за "автоматично включване на фаровете (дневни светлини)" като го направи да се изключват а не включват. До колкото прочетох си има някакъв таймер което е още по -добре (8 или 16сек) - мисля че примерно 16 сек са пре достатъчни да се прибереш и фаровете да загаснат. Човека който ги прави тея неща е оставил и email за идеи и предложения .... т.е. може предполагам направо да му поръчате готовия модул. Този за плавното загасяне на осветлението в купето до колкото разбрах струва 20лв ... т.е. и др. трябва да са някъде там. Ето го и сайта: http://gtn.hit.bg/Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар