Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пореден проблем с ксенон! - РЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Проблема е в ксенона, според мен, категорично ! При палене - излъчва мощно електромагнитно смущение, което се отразява на електрониката. Снощи докато експериментирах с ксенон и халоген, снимки от което качих в друга тема, забелязах че при палене на ксенона - фотоапаратът ми който беше на около половин метър - се рестартира също. Затова смятам че е свързано с ЕМИ , а не с нещо по кабелите. Демек - проблема ти е wireless. Къде са монтирани баластите? Да не са близо до някой контролер ?
    Вчера докато бях разменил баластите, за проба да установя какво точно е повредено, бях ги извадил от обичайните им места в калниците, и десния беше горе-долу в/у казанчето за антифриз, а левия - върху кутията на въздушния филтър, ама не баш в/у нея, а между нея и акумулатора. При такова разположение - километражът се е рестартирал! После съм ги върнал по местата, или поне само левия, десния съм го свалил изобщо, и километражът не се рестартира. Дето има една приказка - за тия пари - толко !

Коментар

Днес купих нов баласт, от една от бизнес обявите, благодаря на колегата за професионалното отношение. Няма да казвам кой е, но той не се занимава с ксенони под 6000 К Всеки си има предпочитания. Та моят проблем е решен с не-палещия ксенон. Сега ще капна малко силикон, за да стабилизирам пластмасата в която влиза ябълката на фара, защото ми трепери. Също - изпилил съм пъпките на едната лампа, която бях счупил, защото ми бяха накриво, и пречеха лампата да застане точно във фокуса, както и да легне плътно в леглото на лупата. Това води също до треперене.

Коментар

Working...
      X