Привет колеги и честит ви първи сняг и лед. Тази сутрин се прибрах от път(1-2км)... паркирах си колата пред блока изгасих я , но какво ме накара да завартя ключа да видя дали ще ми стигне горивото за днешното пътуване и хоп.... пресветнаха съвсем леко светлините на таблото и не поискаха да се включат... само едно реле заработваше от време на време но и то спря ...Както казах ток имам но не стига до таблото и ампер. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем..? Или поне дайте ми идея какво мислите... [/b]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
има ток в акумулатора а нищо не работи... ПРОБЛЕМА РЕШЕН
Collapse
X
-
с око ....индикацията на самия акумулатор... има си едно око (условно наречено) с различни цветове ....ако е със зелен цвят значи всичко е ок,ако е с черен значи тръгнал е да предава положението, и вече ако е с бял .... не си товари предницата с глупости... та .... да се върна на темата за тока ... от какво ли е това ..?
Коментар
-
teomaxi написа:с око ....индикацията на самия акумулатор... има си едно око (условно наречено) с различни цветове ....ако е със зелен цвят значи всичко е ок,ако е с черен значи тръгнал е да предава положението, и вече ако е с бял .... не си товари предницата с глупости... та .... да се върна на темата за тока ... от какво ли е това ..?Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Колега @teomaxi искаш ли да ти продам перфектният акумулатор според теб (ОКОТО му е яко зелено) ще ти го дам за някаква символична сума от 10лв. За да не ти товаря повече предницата, не е лошо да премериш с мултицет, но понеже и това не е показател, че един акумулатор е жив до толкова за да захрани автомобила има други уреди. Най простото нещо е да направиш една пробна лампа и да видиш на самите полюси дали ще светне, след това провери на клемите........................ но защо ли ти обяснявам на теб предницата ти е видяла зелена светлина.
Коментар
-
Чавето е прав. Не знам какво е устройството на това "око", но акумулатора на жена ми, ей сега го смъкнахме от апарата, 24 часа стоя. Мерим го, всичко е 6, върти си, но окото си е черно. Ако го разклатя, "мига" зелено, явно топченцето си идва на място.Мисълта ми е, че не е неоспорим показател това с окото..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@Malone ако има от къде да се долее течност в него не е лошо да го направиш защото е под нивото, затова и е черно. При мен беше така и след като си доляха вода се оправи, но преди да наливаш все пак виж до къде е нивото. Според мен това е нещо се оцветява от гъстотата на електролита. И има разлика между ток, напрежение и т.н и едното без другото не върви :D
Коментар
-
съгласен съм че може и окото да ме лъже но не е възможно колата да работи и генератора да зарежда както трябва и след като съм спрял веднага този ток да изчезне ..... имам една утечка но съм я изолирал и ток не стига до нея ...... (ел стъклото на навигаторското място) сега слизам да проверя да не би случайно фиЯТ-а да се оправи от самосебе си и да запали .....
Коментар
-
Напълно е възможно акумулатора да си замине от веднъж без никакви предупреждаващи симптоми. Това, че колата след като е запалила си зарежда нормално отново не значи, че акумулатора е жив. Акумулатора след запалването е нужен за едни други неща, но няма смисъл да се впускам в подробности. Трябва да започнеш от него проверката и така нататък, но това един ел. техник на който му щрака в главата веднага ще почне да проверява от началото на веригата натам. Ако се метне да разглобява кори и какво ли още не преди да провери основните неща по добре му кажи да спре и потърси друг.
Коментар
-
Пичове....колата вече сработи..... откачих клемите за 5 минути, закачих ги пак към източника на постоянно напрежение и всичко си е пак както преди, пали от раз благодаря ви много все пак за полезното мнение което дадохте, желая ви приятни празници, безопасно и безавариино пътуавне през отново изненадалия ни зимен сезон.
Коментар
-
chaveto написа:@Malone ако има от къде да се долее течност в него не е лошо да го направиш защото е под нивото, затова и е черно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Утре ще взема да счупя един акумулатор за да видя какво е устройството, но при мен както казах нов акумулатор го занесох да го напълнят и заредят и това не светна. Тогава установих, че ако си закриваш така, че уж да е по тъмно и да видиш по добре какъв е цвета не се вижда нищо. Няколко месеца след това реших да видя как е нивото и реших да доля малко и това взе, че стана зелено. Затова те посъветвах да долееш и според мен това си е нещо което се оцветява а не топче с механизъм, но това ще се разбере утре ако до тогава не се е намесил някой които знае какъв е принципа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар