Някой наясно ли е как еку-то проверява чексумата на епрома? въпроса ми се базира на това, че днес закачах колата на уникана и ми излезе че имам вътрешна грешка - епрома. Модифицирал съм го с друго предварение заради газта. Свалих него и си сложин оригиналния чип - грешка няма. Не че това влияе на вървенето на колата - дали я има тая грешка или не, ама все пак ако има начин да се избегне ще е добре, че ме дразни като се изписва на екрана. Някой да знае нещо по въпроса?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за чексума
Collapse
X
-
Ами щом имаш двата чипа - върви при някой който има подходящ програматор и да ти прочете оригиналния чип. Така ще може да види каква е чек-сумата. После слагате моднатия чип, четете го и за по-сигурно го записвате като фаил. Гледате каква е чек-сумата. Корегирате последния баит така че чексумата да е същата като на оригиналния. Изтривате стария запис и после програмирате с променения за чек-сумата ... Пробвате и вероятно компа повече няма да се оплаква ...Ако нещо не се получи - имаш записа на чипа и винаги може да върнеш старото положение.Далече си, иначе бих ти помогнал и с препрограмирането.Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Joro написа:Аз имам програматор, изтривалка, една торба празни чипове, ама не знам къде да запиша (в кои клетки) оригиналната чексума. Иначе чиповете аз си ги записвам. И за обща култура ми е интересно как eku-то прави сравнението?Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Екуто е TIPO 16v P8PQP_RG (на ици атмосферното еку ) Днес разглеждах по подробно tuner pro - то, имам дефенициите (xdf) и забелязах че на едно място има да се укаже чексумата (променя две от първите 4-5 клетки в бин фаила. Обаче ми е интересно следното: примерно изчислявам чексумата на фаила, нанасям я в прозореца на програмата и го запомням, но понеже те променят тези две клетки, повторното изчисляване на чексумата вече е друго . Нещо не ми се вързва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар