Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кабели за усилвател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами утре чакам да пристигнат кабелите и усилвателя и ще го правя в четвъртък че съм почивка. Ще пусна и снимки как съм го измайсторил.
    Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Нещата са точно такива каквито ги описа колегата "stormi" и снимковия материал на колегата "PaUnOff", в събота правихме това упражнение с колегата Ники със захранващ кабел 16 квадрата.
      punto HGT

Коментар

Колеги утре ще връзвам усилвателя и се чудя как да прекъсна Remote кабела и да сложа ключе с което да включвам и изключвам усилвателя. Понеже не на всички им харесва да им дъни на главите
        Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Еми ако нямаш управление на субуфер от CD-то просто со взимаш едно ключе и прекъсваш рем-а . Примерно извеждаш кабелчето на remote-а да мине някаде покрай таблото или покрай пепелника там,слагаш му ключето и го пускаш да си продължава към усилвателя
          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

колеги даите малко акъл че нещо не се получава при мен.усилвател тъндър бас pioneer 308d 12-ka.но нещо не сам доволен от баса.дали е възможно да е от захранващия кабел мисля че е 6 квадрата.баса сам го барзал на мостов режим и сам го жарзал пак мостово на усилвателя но на мостов режим го дават 4 ома а ас сам го натоварил с 8 ома бас.помогнете
            fiat bravo 1.6 16v gt
            fiat marea 1.9 8v jtd
            fiat punto 1.7 td
            fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа:
              колеги даите малко акъл че нещо не се получава при мен.усилвател тъндър бас pioneer 308d 12-ka.но нещо не сам доволен от баса.дали е възможно да е от захранващия кабел мисля че е 6 квадрата.баса сам го барзал на мостов режим и сам го жарзал пак мостово на усилвателя но на мостов режим го дават 4 ома а ас сам го натоварил с 8 ома бас.помогнете
              Колега нищо не ти се разбира,как така баса ти е вързан на мостов режим,и после пак на мост двулентов ли в.Кое го дават 4ома на мост и тука самия бас ли е 8 ома или кво,мн объркано си писал
              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
              .

Коментар

Баса със сигурност не е 8 ома, или 4 или 2 е.Много неясно си писал колега.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Видях, че по-напред стана въпрос за захранваш кабел. Заеб#те ги тези китайските, дето ги продават по магазините за автоозвучаване. Вземете си български електроженен кабел. Цената е почти еднаква, но първо, че изолацията му е гумирана и в пъти по-добра, и второ китайските ги пишат 16мм^2, а те реално са някъде около 14...
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

6-8 квадрата кабел е предостатъчен за нормален усилвател! Ако ще слагате няколко такива тогава пускайте 10-12кв. кабел. А, ако ще ползвате акумулатора за електрожен... това вече е друга тема! :D
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Теоретично 10мм^2 са достатъчни за киловат (при допустима плътност на тока 8 А на мм^2). Идеята е не дали кабела ще издържи тока, протичащ по него, а падът на напрежение да е възможно най-малък. Тук, важи принципа колкото повече, толкова повече, защото при такова ниско напрежение всеки волт е от значение
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                      X