Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Механиката на AD 182 H/AD 185 H

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Механиката на AD 182 H/AD 185 H

Пиша го така, защото в книжката на колата е изписан като AD 185 H, а по снимки по нета го разпознавам като AD 182 H.Касетофона работи, но касетата е блокирала вътре и не иска да се извади. Подлежи ли на поправяне от не много търпелив по финните работи индивид като мене?Ако някой е минавал процедурата - нека раздуха за какво става въпрос. Или да ми препоръчате сервиз дето да го отнеса.Приемам и оферти за купуване на запазен такъв, както и на чейнджър за него.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Търпението ти е нужно само докато свалиш касетофона от мястото му. Първия път е малко "на сляпо", въпреки всички описания. После всичко е лесно, капаците дори са без винтове и ще се ориентираш.А, ако си оправиш касетката, е много удобен момент (така и така си свалил касетофона) да си запоиш едно кабелче за AUX вход и ще можеш да си слушаш любимите MP3-ки.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Имах подобен проблем. При мен се вадеше касетата, но и без нея се вкл. касетофона. Трябва да го отвориш и да видиш дали има отчупени парчета от пластмасовите детайли на механиката. Два пъти лепих някаква стърчушка, но проблема се решева временно. Успех с начинанието :D
      FIAT Marea ex
      FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
      Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Това ли е?
        Octavia RS
        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

В събота/неделя се каня да го отворя.Това снимки на изправен касетофон ли са?

Коментар

Да.Това се води "мека механика".По-просто казано-касетата влиза и излиза като на видеокасетофон.За да я извадиш е необходимо да се подаде напрежение на елмоторчето.Задължително трябва да му отпоиш двата кабела( син и зелен)или да откачиш целия куплунг(червен).Без тези предпазни мерки вероятността да изгориш ИС,управляваща механиката, е голяма. Предлагам ти два варианта: 1.Сваляш радиото,пращаш ми го до Филибето и след 2-3 дни си го получаяаш работещо. 2.Пращам ти механиката утре и се оправяш сам.Не е трудно.
            Octavia RS

Коментар

Red Storm написа:
              Да.Това се води "мека механика".По-просто казано-касетата влиза и излиза като на видеокасетофон.За да я извадиш е необходимо да се подаде напрежение на елмоторчето.Задължително трябва да му отпоиш двата кабела( син и зелен)или да откачиш целия куплунг(червен).Без тези предпазни мерки вероятността да изгориш ИС,управляваща механиката, е голяма. Предлагам ти два варианта: 1.Сваляш радиото,пращаш ми го до Филибето и след 2-3 дни си го получаяаш работещо. 2.Пращам ти механиката утре и се оправяш сам.Не е трудно.
              Като се натисне копчето да излезе касетата - по звуците си личи, че се опитва да излезе, но поради някаква причина не успява и влиза обратно и пак почва да свири.Капачето също не е в кондиция - и то не ес движи за да направи място да излезе касетата.п.п. То ако беше Моторхед примерно вътре - нямаше и да се занимавам, но на касетата е записано некво турско диско....

Коментар

Земи си едно нормално CD и не се занимавай...
                Fiat Brava 1.4 12V
                One Shot! One Head! One Dead! [MT]

Коментар

При мен ... както си пътувах, системката сама си премина на tape без да има касетка вътре.При каквото и да е натискане на копчетата, "касетката" се опитваше да излезе, но уви, безуспешно. А и нямаше касетка вътре.Отидох на моя майстор и за 5 лева ми оправи проблема."Оправянето" е, че нямам касетофон, такава ни беше уговорката. Аз едва ли ще използвам някога такива лентови магнитни носители.Сега само на радио и радио+трансмитер.Няма да е лошо някой да обобщи техниките и схемите за монтиране на aux вход или bluetooth модул в това касетофонче.Мисля, че беше писано. Atanas71 пише, че си го е направил ТУКНо да е като за бавноразвиващи се, моля.Моето касетофонче е от този вид, не знам точния модел.Няма капаци върху касетката. Снимал съм го така, понеже исках да питам сменят ли се лампичките под копчето за усилване и как.Моето копче свети, но само горната половина.
                  Прикачени файлове
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Точно този модел го нямам.Снимал съм ти най-общия-182L.Разликата между този и твоя е в тон-коректора.Този е с механичен такъв.Виждам,че е само с една лампичка и чрез пластмасов светопровод се мъчат да осветят нещо.Немска му работа.
                    Octavia RS

Коментар

Благодаря за илюстрациите, явно и при мен е така, със "световод" и е само една лампичката. Нищо не мога да направя, така ще си е, отгоре ще свети малко по силно.
                      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                        Няма да е лошо някой да обобщи техниките и схемите за монтиране на aux вход или bluetooth модул в това касетофонче.
                        Аз в момента го правя, със същия модел трансмитер като твоя, намерил съм аудио изходите, за да не минава през радиото, звука е много по-добре. Но нямам много време и върви бавно, в момента е в пре-бета стадий. Работи само bluetooth-а, пускам музиката от телефона. Смятам да изведа дисплея му и входовете за флашка и SD-картата на мястото на касетата. Ще се управлява само от дистанционното, че няма място за всичките копчета. Проблема за сега е, че при използването му като хендсфри, микрофона поема много вибрации от купето и отсреща понякога не чуват добре.

Коментар

Ще се радвам, като види бял свят проекта ти, да го илюстрираш, че да го направя и при мене.
                          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                            ... Няма да е лошо някой да обобщи техниките и схемите за монтиране на aux вход или bluetooth модул в това касетофонче.Мисля, че беше писано. Atanas71 пише, че си го е направил ТУКНо да е като за бавноразвиващи се, моля.... Моето касетофонче е от този вид, не знам точния модел. ...
                            Общо взето този цитат казва всичко:
                            arto написа:
                            Реших и аз днес да си изкарам AUX .Не е трудно поне според мен .Моето радио е ad182m . Проследявате кабелите идващи от главата и виждате в кой чип влизат . Това е чипа който усилва сигнала от главата и го праща към усилвателя на радиото . Поглеждаме в google къде са изходите на чипа и запояваме там 2 жички . Извеждаме си кабела зад радиото ,или на който както му харесва , след това ни трябва само касетка без лента няма значение каква. Когато поставим касетата така изведеният aux работи ,когато я няма си превключва на радио. Ако нещо не е ясно ще се радвам да помогна .
                            Ето и с картинки:За 182L и 182H моделите вижте PDF файла, http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=41654Пуснал съм картинка и за AD182М модела (Malone, твоят е такъв)
                            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Да не правя нова тема, значи ...Утре ще си нося касетофончето на майстора, намерих най-после време.Идеята ми е следната:Ще използвам ТОВА устройство.Обяснявам набързо.То приема сигнал, чрез Bluetooth и изхода му е през един 3.5 mm. стерео жак [женски].В него жак се включват обикновени слушалки.Идеята е телефона да е дори в чантата и да не е свързан с кабелчета със слушалките.Слушалките са свързани с това bluetooth устройство, което е на ревера или защипано някъде близо до главата. Много е мъничко. Прилагам снимка.Та, от касетофона майстора ще ми изведе AUX вход, който ще завършва със 3.5 mm. стерео жак [мъжки].Географски, кабела ще минава от касетофона, покрай волана и ще завършва в малката ниша, ниско в ляво над бушоните, сещате се къде. Да речем нишата за цигарите.Няма да се вижда кабел никъде, освен малко кабелче и стерео жака в нишата.Устройството се захранва от вградена литиева батерия, чрез кабел, в комплекта е, USB към 3.5 mm. стерео.Зарежда се чрез същия жак, където е изхода за стерео слушалките.Днес си купих, отдавна си търсих, и този USB charger на Hama, наречен "Пиколино" [Piccolino].Скъпичък е, малко над 21 лева, но си оправдава всяка стотинка.Стои си в запалката, когато ми е нужно, отварям и си го ползвам. Никакви такива 15 сантиметрови трупчета, големи колкото трансмитери, които се чудя как да не закача, като сменям скоростите.Много е елегантно, има си и собствена подсветка.На този charger, когато е нужно ще зареждам bluetooth устройството.Имам и USB кабели за зареждане на всички телефони, които ползвам. Къси, само кабелчета, че ми писна да нося 15 зарядни в жабката.Общо взето идеята е, когато има нужда, влизам си в колата, включвам си устройството и си слушам музиката, която имам на телефона, място достатъчно, телефона ми възпроизвежда перфектно стерео.Няма да ми пречи, защото ще е незабележимо в малката ниша в ляво.Какъв ми е въпроса:Не помня как се оперираше с касетофона.Много малко го ползвах, преди да се развали механиката му и сам се включи в режим "tape" без да има касета вътре.Отидох при същия, моя майстор, байпасна ми механиката и се свърши с тази мъка, касетите.Аз и никога не съм слушал касети в него де, нямам такива от години в никоя от колите.Майстора ми каза, че ще ми го направи така, че да няма нужда от касета вътре за да работи в режим tape, но не помня как се сменяше режима "tape", "radio".Как да кажем, като искам да премина от радио към tape и обратно, като няма механика, няма какво да се вади и слага в касетофона?Касетофона ми е написан кой модел е [AD182М], този по новия, без капачета върху слота за касетата, Симеон написа кой е модела, а и снимка ще сложа.Може ли да стане така без касета и как точно?Благодаря предварително за отговорите.
                              Прикачени файлове
                              www.cyxap.com

Коментар

Working...
                              X