Пиша го така, защото в книжката на колата е изписан като AD 185 H, а по снимки по нета го разпознавам като AD 182 H.Касетофона работи, но касетата е блокирала вътре и не иска да се извади. Подлежи ли на поправяне от не много търпелив по финните работи индивид като мене?Ако някой е минавал процедурата - нека раздуха за какво става въпрос. Или да ми препоръчате сервиз дето да го отнеса.Приемам и оферти за купуване на запазен такъв, както и на чейнджър за него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Механиката на AD 182 H/AD 185 H
Collapse
X
-
Търпението ти е нужно само докато свалиш касетофона от мястото му. Първия път е малко "на сляпо", въпреки всички описания. После всичко е лесно, капаците дори са без винтове и ще се ориентираш.А, ако си оправиш касетката, е много удобен момент (така и така си свалил касетофона) да си запоиш едно кабелче за AUX вход и ще можеш да си слушаш любимите MP3-ки.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Имах подобен проблем. При мен се вадеше касетата, но и без нея се вкл. касетофона. Трябва да го отвориш и да видиш дали има отчупени парчета от пластмасовите детайли на механиката. Два пъти лепих някаква стърчушка, но проблема се решева временно. Успех с начинанието :DFIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Коментар
-
Да.Това се води "мека механика".По-просто казано-касетата влиза и излиза като на видеокасетофон.За да я извадиш е необходимо да се подаде напрежение на елмоторчето.Задължително трябва да му отпоиш двата кабела( син и зелен)или да откачиш целия куплунг(червен).Без тези предпазни мерки вероятността да изгориш ИС,управляваща механиката, е голяма. Предлагам ти два варианта: 1.Сваляш радиото,пращаш ми го до Филибето и след 2-3 дни си го получаяаш работещо. 2.Пращам ти механиката утре и се оправяш сам.Не е трудно.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Red Storm написа:Да.Това се води "мека механика".По-просто казано-касетата влиза и излиза като на видеокасетофон.За да я извадиш е необходимо да се подаде напрежение на елмоторчето.Задължително трябва да му отпоиш двата кабела( син и зелен)или да откачиш целия куплунг(червен).Без тези предпазни мерки вероятността да изгориш ИС,управляваща механиката, е голяма. Предлагам ти два варианта: 1.Сваляш радиото,пращаш ми го до Филибето и след 2-3 дни си го получаяаш работещо. 2.Пращам ти механиката утре и се оправяш сам.Не е трудно.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
При мен ... както си пътувах, системката сама си премина на tape без да има касетка вътре.При каквото и да е натискане на копчетата, "касетката" се опитваше да излезе, но уви, безуспешно. А и нямаше касетка вътре.Отидох на моя майстор и за 5 лева ми оправи проблема."Оправянето" е, че нямам касетофон, такава ни беше уговорката. Аз едва ли ще използвам някога такива лентови магнитни носители.Сега само на радио и радио+трансмитер.Няма да е лошо някой да обобщи техниките и схемите за монтиране на aux вход или bluetooth модул в това касетофонче.Мисля, че беше писано. Atanas71 пише, че си го е направил ТУКНо да е като за бавноразвиващи се, моля.Моето касетофонче е от този вид, не знам точния модел.Няма капаци върху касетката. Снимал съм го така, понеже исках да питам сменят ли се лампичките под копчето за усилване и как.Моето копче свети, но само горната половина..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Благодаря за илюстрациите, явно и при мен е така, със "световод" и е само една лампичката. Нищо не мога да направя, така ще си е, отгоре ще свети малко по силно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Няма да е лошо някой да обобщи техниките и схемите за монтиране на aux вход или bluetooth модул в това касетофонче.
Коментар
-
Ще се радвам, като види бял свят проекта ти, да го илюстрираш, че да го направя и при мене..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:... Няма да е лошо някой да обобщи техниките и схемите за монтиране на aux вход или bluetooth модул в това касетофонче.Мисля, че беше писано. Atanas71 пише, че си го е направил ТУКНо да е като за бавноразвиващи се, моля.... Моето касетофонче е от този вид, не знам точния модел. ...arto написа:Реших и аз днес да си изкарам AUX .Не е трудно поне според мен .Моето радио е ad182m . Проследявате кабелите идващи от главата и виждате в кой чип влизат . Това е чипа който усилва сигнала от главата и го праща към усилвателя на радиото . Поглеждаме в google къде са изходите на чипа и запояваме там 2 жички . Извеждаме си кабела зад радиото ,или на който както му харесва , след това ни трябва само касетка без лента няма значение каква. Когато поставим касетата така изведеният aux работи ,когато я няма си превключва на радио. Ако нещо не е ясно ще се радвам да помогна .Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Да не правя нова тема, значи ...Утре ще си нося касетофончето на майстора, намерих най-после време.Идеята ми е следната:Ще използвам ТОВА устройство.Обяснявам набързо.То приема сигнал, чрез Bluetooth и изхода му е през един 3.5 mm. стерео жак [женски].В него жак се включват обикновени слушалки.Идеята е телефона да е дори в чантата и да не е свързан с кабелчета със слушалките.Слушалките са свързани с това bluetooth устройство, което е на ревера или защипано някъде близо до главата. Много е мъничко. Прилагам снимка.Та, от касетофона майстора ще ми изведе AUX вход, който ще завършва със 3.5 mm. стерео жак [мъжки].Географски, кабела ще минава от касетофона, покрай волана и ще завършва в малката ниша, ниско в ляво над бушоните, сещате се къде. Да речем нишата за цигарите.Няма да се вижда кабел никъде, освен малко кабелче и стерео жака в нишата.Устройството се захранва от вградена литиева батерия, чрез кабел, в комплекта е, USB към 3.5 mm. стерео.Зарежда се чрез същия жак, където е изхода за стерео слушалките.Днес си купих, отдавна си търсих, и този USB charger на Hama, наречен "Пиколино" [Piccolino].Скъпичък е, малко над 21 лева, но си оправдава всяка стотинка.Стои си в запалката, когато ми е нужно, отварям и си го ползвам. Никакви такива 15 сантиметрови трупчета, големи колкото трансмитери, които се чудя как да не закача, като сменям скоростите.Много е елегантно, има си и собствена подсветка.На този charger, когато е нужно ще зареждам bluetooth устройството.Имам и USB кабели за зареждане на всички телефони, които ползвам. Къси, само кабелчета, че ми писна да нося 15 зарядни в жабката.Общо взето идеята е, когато има нужда, влизам си в колата, включвам си устройството и си слушам музиката, която имам на телефона, място достатъчно, телефона ми възпроизвежда перфектно стерео.Няма да ми пречи, защото ще е незабележимо в малката ниша в ляво.Какъв ми е въпроса:Не помня как се оперираше с касетофона.Много малко го ползвах, преди да се развали механиката му и сам се включи в режим "tape" без да има касета вътре.Отидох при същия, моя майстор, байпасна ми механиката и се свърши с тази мъка, касетите.Аз и никога не съм слушал касети в него де, нямам такива от години в никоя от колите.Майстора ми каза, че ще ми го направи така, че да няма нужда от касета вътре за да работи в режим tape, но не помня как се сменяше режима "tape", "radio".Как да кажем, като искам да премина от радио към tape и обратно, като няма механика, няма какво да се вади и слага в касетофона?Касетофона ми е написан кой модел е [AD182М], този по новия, без капачета върху слота за касетата, Симеон написа кой е модела, а и снимка ще сложа.Може ли да стане така без касета и как точно?Благодаря предварително за отговорите..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар