Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маса към динамото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Маса към динамото

Здравейте,Имам проблем, който смятам да разреша сам, но с Ваша помощ. Преди около месец и нещо установих, че динамото ми не зарежда достатъчно и като примерен ползвател на автомобил отидох при ел. техник. След проверка ми каза, че динамото ми е добре и ми пусна "за всеки случай" допълнителна маса от динамото до минуса на акумулатора (тънък плетен кабел). От два дни пак имам проблем и забелязах че кабелът се е прекъснал, но не мога да разбера дали се е претрил някъде или друго е станало. Смятам този път да си го сменя сам (да не плащам 25 лв.) и въпросът ми е откъде (в кои магазини) и какъв кабел да си купя, вид сечение и т.н. Благодаря предварително. Да добавя, колата е Темпра 1.4 моноинжекция, а акумулатора Монбат 62 АЧ на 2 години
    Не остана време за подпис ...

Отиваш в Славейков , пред входа на Хемус има 4-5 магазинчета за авточасти и аксесоари , няма начин да няма кабел там. Взимаш някой горедоло със същото сечение може и по дебел не пречи това е маса колкото повече толкова по добре но по добре се опитаи да оправиш оригиналния , почисти клемите , вероятно не прави добра маса .
    Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

Ако нямаш хубава маса към двигателя и това е причината за не зареждането това значи, че и през този кабел минава захранването на стартера. А кабелите за стартера са около 25 квадрата ако не и по дебели.

Коментар

Working...
      X