КОлеги,някой чувал ли е звук от ауди Ку7,оборудвано с такава аудиосистема?Чудя се дали да не си купя тонколони от такава кола?Дали ще свирят добре?Сравнени с Херц например?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тонколони BOSE?
Collapse
X
-
Не мисля, че ще намираш разлика, ако сравняваш тези марки.Като че ли е по важно монтажа. Къде и как са монтирани говорителите. И колко разбира се.Там е тайната на BOSE и Bang & Olufsen системите.Чувал съм и двете, конктерно в Audi автомобили.А и отчитай какво ще ги "храни" разбира се, има голямо значение.Hertz на фабричен фиатски радио-касетофон, както е в моята Brava, монтирах ги уж за по-добър звук ... все едно нищо не си направил, уверявам те.На жена ми Punto-то е с невероятен Clarion с някакви далекоизточни говорители ... е все едно съм в студио, отлично се чува. За съжаление Азис и Ивана..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Ти хубаво ще ги сложиш, но звука няма да има нищо общо с Q7-цата Лично мнениеlayer - някакъв Alpineпредна линия - Focalчитаво стъпалоихилядарка поне предвидена за харчене :Dп.с. и не на последно място - демпване на вратите - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=35120 (даже на първо място )F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Е аз не искам да наливам пари в кар-аудио.Плеъра ми е pioneer и съм много доволен от него.Не искам да слагам бас-каси ,стъпала и тем подобни.Просто оригиналните колони не ме кефят как свирят,а ако си взема говорители Босе за 30-тина лева,не мисля,че ще е лошо.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Моето впечатление от BOSE - уникални са. Кабриолет със свален покрив на Audi A4 2004 година свири по-добре от скъпи колони в едно Bravo. Нека си говорим каквото искаме, но колони 5х7 в предните врати свирят просто ужасно. Озвучаването на TT и А4 и ... за мен лично свирят по-доре от Q7. Ако местиш босето от аудито на фиата, не забравяй да преместиш и пищялките. В противен случай все едно, че нищо не си направил. А тези 30 лв ми се струват смешни за подобен клас озвучаване.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Неискам да се изказвам некомпетентно,но сега разглеждах сайта на BOSE и като гледах цените на говорителите им за Home entertainment просто си представям какви ще са за car audio.Иначе можеш да разгледаш как са разположени в моделите на Alfa Romeo много готино са показани и описани.Поне ще можеш да си направиш извод как да си ги разположиш в колата........а за 30лв,незнам дали ще ти стигнат и за обувчиците на кабелите имFiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
-
Колеги,нека не коментираме цената!За колко ще ги взема е въпрос на личен избор и възможност.Дали ще се купят за 30,300 или 3000 е проблем на купувача.Въпросът е дали Херц е по-качествен говорител от Босе и дали 20см говорител ще се хване на мястото на оригиналните колони?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Нов говорител на Bose не може да се купи.Единствено ако си ги намерил като втора употреба, свалени от някой автомобил.Също е важно да се знае, че системите на Bose са много специфични от гледна точка на настройка.Не, че няма да стане ама като размери, динамика, честоти и т.н. може да са много специфични за даден говорител.Просто трябва да обърнеш внимание на това, което ще вземеш.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Те че няма да влезнат няма...ама ако се развършееш с шлайфа и после напраиш хубава отливка ще стане "Majestic" ииии ще свири доста силно тая 20-ка,ама ще иска и добър усилвател и добро окабеляване! А колкото до BOSE и HERTZ няма какво да се коментира...то от цената само се виждаFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
dudulia, ама интересен човек си ...Опитваш се дадеш минимум информация и искаш да получиш еднозначен отговор. Е няма как да стане.Че се и нервиш ...Написаха ти по горе, че нови говорители BOSE няма откъде да си вземеш.Следователно, напиши отговорите на следните въпроси:1. Какви BOSE искаш да сравняваш?2. С какви HERTZ искаш да ги сравняваш?3. BOSE-то в какво състояние са?4. От каква кола са, само говорители ли са или са с "кутии" зад говорителя?Едва тогава можеш да получиш що годе приемлив отговор и то пак с много условности.Иначе темата ще е като сега, ще си чешем езиците.Моя отговор при така зададения от теб въпрос е, не, няма да усетиш разлика между BOSE и HERTZ говорители.Плюсовете на едните [в които не съм въобще убеден] ще се замажат, ще изчезнат от десетките други решения, които ще предприемеш, както и от непретенциозния плейър, който ползваш.И BOSE и Bang & Olufsen, които ти споменах по горе са просто марки, по снобски, за което и се плаща.И силата им е в проектирането на цялата система, а не само в говорителите.Налепи вратите с турски скоч, пък се тръшкай за BOSE ...Струва ми се неоправдано, но това си е твой избор..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Доколото знам Bose се монтира само фабрично в автомобили, а и както спомена Malone по-важно е разположението на колоните, а според мен и обемът, както и материалите под тях. Специално при Брава/Браво фабрично разположената музика е ужасна (лично мнение). Намерих прилично решение след слагане на елипси на кората отзад и субуфер. Е разбира се и оригиналният касетоф отдавна замина...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар