мисля, че трябва да изчакаш за следваща версия !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net
Collapse
X
-
pr_00f написа:На главната страница са дадени следните изискванияRequirements:- Any hardware that runs Windows XP, Windows Vista, Windows 7- Microsoft .NET Framework Version 2.0. Free, available from www.microsoft.com.- K-line connection cable connected to USB/PCMCIA/OnBoard serial port or ELM 327 v1.3 interface- 1.5GHz CPU and better requiredFor further details please visit our forum.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Ей колега браво бе най сетне да разбера къде е бил проблема на единия ми лаптоп, същата работа както я описваш Кой ли не компютарджии и програмисти дипломирани умуваха над проблема и нищо ВИДЯХ СЕ В ЧУДО (а аз съм автомонтьорче та не ми влиза в работата да се ровя из уиндолса)и накрая вече ми писна и дадох да го преинсталират защото секи тва викаше за по лесно(ми то и аз да зема да викам на клиенти Ми ти що ша сменяш накладки я върви си купи нова кола)Та явно ще трябва и с компютри да се забавлявам и ако можеш кажа точно кво трябва + тва дето е обявил автора че друг път да не си преинсталирам лицензиран и на една година уиндолс който по правило не се закача за нета никога защото се някоя програма дето я има вътре ще реши да се ъпва без да разбереш и край с кабела
Коментар
-
rangel1 написа:Ей колега браво бе най сетне да разбера къде е бил проблема на единия ми лаптоп, същата работа както я описваш Кой ли не компютарджии и програмисти дипломирани умуваха над проблема и нищо ВИДЯХ СЕ В ЧУДО (а аз съм автомонтьорче та не ми влиза в работата да се ровя из уиндолса)и накрая вече ми писна и дадох да го преинсталират защото секи тва викаше за по лесно(ми то и аз да зема да викам на клиенти Ми ти що ша сменяш накладки я върви си купи нова кола)Та явно ще трябва и с компютри да се забавлявам и ако можеш кажа точно кво трябва + тва дето е обявил автора че друг път да не си преинсталирам лицензиран и на една година уиндолс който по правило не се закача за нета никога защото се някоя програма дето я има вътре ще реши да се ъпва без да разбереш и край с кабелаFiat Marea TD100
Коментар
-
Благодаря и си прав че тва е работа на автора да вгради сичко необходимо в инсталатора Сега като се замисля в повечето програми дето имам си има допълнителни програми необходими за работата им които наистина са вградени в инсталатора и първо инсталацията почва от тях То и за тва всичко друго си работеше и дано автора прочете тия изказвания че да подобри инсталатора(дано не се е обидил на исказвания за ................. И защо не се гордеете че софта е български и че сте взели участие в разработката му както се радвахте когато бяхме четвърти на световно по футбол,защото твореца успя за по малко от година да покрие около 30 системи за двигател на почтидилърско ниво при условие че скенера дек (дето е уж голяма работа и струва около 10 000лв)покрива 110 системи,АТС900около 60(и тва са професионални скенери)И при това положение какво очаквате софта да надмине профи техниката и да е безплатна напълно Ей тва е българска работа а не действията на автора
Коментар
-
колеги моля за помощ опитвам се да се свържа с аербега през буксата му зад жапката посредством кабел KKL с запоено кабелче между 3 и 7 краче и адаптер фиат настроиките на ком порта са както в страницата на автора само има малко разминаване на очертаните две позиции но тях незнам какво точно да ги правяпп колата е фиат брава 1.6 16V 1997г
Коментар
-
Само че инсталацията на Microsoft .NET Framework ведно със всички ъпдейти и Service packs съвсем леко превишава няколко пъти големината на самият FiatECUScan.Така че предложението за вграждане на всички компоненти не е съвсем на място.НА сайта на ФЕС са дадени минималните изисквания Надявам се скоро да се дадат и препоръчителни или поне да се обновят наличните.
Коментар
-
Мисля че не е никакъв проблем всеки да си инсталира .NET_FrameWork ... и че не е правилно в програмата да има инсталатор ...- Защо ... или какво става в следните ситуации:1. Ако вече няой си е инсталирал Windows с всичките ъпдейти (вкл. .NET_FrameWork) и реши да инсталира FiatECUScan ... 2. Ако някой реши да преинсталира FiatECUScan ...3. Ако се появи нова версия на FiatECUScan ... то пак става подобна ситуация като в т.2. ... и така с всяка инсталация FiatECUScan ще се мъчи да преинсталира .NET FrameWork върху себе си ...4. С кой .NET FrameWork програмата ще работи по-добре - 2.0, ... 3.5 или 4.0 ... ? На лаптопа който стои в колата е с 2.0 и всичко работи. Обаче явно в някои ситуации 3.5 оправя нещата ...Като дърпаш/инсталираш драйвери (напр. АТИ видеокарти) които за да работят им трябва .NET_FrameWork, в тях има ли инсталатор ... явно си има причина ...Може и да греша ... лично мнение ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Проблем да си сложиш нет 3,5 няма Въпроса е че автора е вързал здрава тенекия с това че работи с 2.0 и неска пак си поиграх с друг лаптоп на колега и той беше с 2 .0 и пак същото положение Ако е вграден не виждам проблем ако го имаш вече боднат просто отказваш да го инсталира и готово(от имане глава не боли са казали хората) :D И ако случаъно автора ако реши да го монтира в инсталатора няма да е лошо ако може да го направи без да е необходима връзка с интернета(защото просто има доста колеги на които работни компове въобще не се закачат за нета ,като моя случай)Извинявам се на автора ако го обиждам с нещо но просто се опитвам да помогна софта да бъде на перфектно ниво
Коментар
-
Skip_01 написа:Мисля че не е никакъв проблем всеки да си инсталира .NET_FrameWork ... и че не е правилно в програмата да има инсталатор ...- Защо ... или какво става в следните ситуации:1. Ако вече няой си е инсталирал Windows с всичките ъпдейти (вкл. .NET_FrameWork) и реши да инсталира FiatECUScan ... 2. Ако някой реши да преинсталира FiatECUScan ...3. Ако се появи нова версия на FiatECUScan ... то пак става подобна ситуация като в т.2. ... и така с всяка инсталация FiatECUScan ще се мъчи да преинсталира .NET FrameWork върху себе си ...4. С кой .NET FrameWork програмата ще работи по-добре - 2.0, ... 3.5 или 4.0 ... ? На лаптопа който стои в колата е с 2.0 и всичко работи. Обаче явно в някои ситуации 3.5 оправя нещата ...Като дърпаш/инсталираш драйвери (напр. АТИ видеокарти) които за да работят им трябва .NET_FrameWork, в тях има ли инсталатор ... явно си има причина ...Може и да греша ... лично мнение ...Fiat Marea TD100
Коментар
-
Колега тъй като си компютарджия кажи последно възможно ли е да се монтита въпросния нет в инсталатора без да е необходим интернет Защото докато са борили въпросния ми лаптоп за да го вържат за нета поради нуждата от нет 3,5и ваг кома ми веднага е тръгнал нещо да души макар че уж сички ъпове са му забранени та едва без малко да го убием(междо другото тва ваг ком е най скапания софт дето имам,тия хора толкова години не се научиха да направят един надежден простоват и ясен софт като нашенския фиятекускана,май автора трябва да им покаже как се прави единственото добро нещо му е тва че вържи всички системи а после се спасявай).
Коментар
-
На Вагком-а му се забранява процеса, който се стартира автоматично с пускане на компютъра и след това се разрешава връзка с интернет. Има една програма -procexp, която е много удобна за тая цел. Също може да се извика с команда и да стане ясно кое exe го задейстава и да се промени разширението му. Така няма да слухти тайно и да пищи за щяло и нещяло. Колкото до инсталатора на 3.5 той се вгражда в почти всички интелигентни програми които го изискват за правилната си работа, но в процеса на инсталирането си трябва да има достъп до интернет. В сайта на Майкрософт има и тъй наречения addons, с който вече е възможно да се вгради в всяка една инсталация без да има нужда от връзка с интернет. Аз например го вграждам в инсталационния си диск на Windows XP.Fiat Marea TD100
Коментар
-
И колко е голяма инсталацията на 3.5 все пак ?Пълната ?Честно казано не мога да разбера.Предлага се софтуер.90 % функционален с безплатната си версия. И се оказва проблем човек да си инсталира нещо което е свободно за сваляне от Microsoft.Ако утре ви пусна линк за сваляне на кракнат ФЕС версия 2.4 , който изисква .dot net framework 5.6 съм сигурен че до 15 минути повечето колеги ще имат инсталирана въпросната версия.И никой няма да ме пита ама защо я няма интегрирана в пакета или от къде да си сваля шибания .net.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар