Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

yani, поздравления за проекта! Ако не е много нахално от моя страна да питам, предвиждаш ли възможност за диагностика на колите с ЕКУ хитачи (1.8 двигателите) ?
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Поздравления на автора за полезния проект.Колеги имам няколко въпроса, на които се надявам да можете да ми отговорите.Днес вързах моята мареа 2.4жтд - първото нещо, което ми направи впечатление беше стабилната връзка, но незнам защо живите данни ми се опресняваха много бавно. Единствено, когато дам да съм в графичен вид опресняват много добре, но пък забелязах, че в графиката не отчита коректно максималните стойности. Бях пуснал да ми запише лог на няколко параметъра, един от които беше положението на потенциометара на педала на газта и забелязах, че максимално се е записало 92.5% ,което е некоректно , отстрани в живите данни се вижда като 100%, а в графиката по -малко. Направи ми впечатление, че това е и при другите параметри.Друго нещо, което не разбрах беше одометъра, който показа числото 6827322 км.

r_osen@yahoo.com

Коментар

Здравейте колеги. Нека ако някой които работи с този софтуер и има няколко свободни минути да ми драсне едно лично и да ми обясни някои неща, като например от къде мога да си купя кабела от компа (с USB) за диагностика. Ако е от Пловдив още по добре. Мерси предварително.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44072
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги, налична е нова версия 1.6Както обикновенно се сваля от тук : http://fiatecuscan.net/Добавена поддръжка на :01/26/2010 - Version 1.6 - Added Bosch Motronic M1.5.5 support- Added Bosch Motronic ME7.3.1 support- Added Bosch Motronic ME7.3H4M support- Added Hitachi MPI support- Added Siemens MY99 Airbag support- Added TRW MY99 Airbag support- Added ALLIED MY97 support- Added BREED MY97 support- Added more EDC6C39 functions- Fixed IAW49F communicationп.с Този път успях да изпреваря автора с анонса
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Аз чакам ЕЛМ съпорта, за да бодна един BT елм в OBD-то :P
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И аз чакам ЕЛМ...
                Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                Ex: Brava 1.6 1997
                Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

emzo написа:
                  Аз чакам ЕЛМ съпорта, за да бодна един BT елм в OBD-то :P
                  Новия V 1.3 a ли чакате.

Коментар

Понеже със стандартният VAG-COM ( за пример този http://sklad66.com/cms/VAG-COM.html )кабел може да се прави диагностика само на основното ЕКУ на колата, за да можем да се свържем към АБС и еърбег или ел. сервото централите е необходима лека модификация на кабела.Забележка- линкът с кабелът е даден само като пример - цената на посоченият кабел в горният линк е леко завишена, от ибей можете да си намерите за около 25 лв с доставката.Обратно в темата. Този кабел чете данни само от пин 7 от ОБД2 буксата. За да можем да се свържем към АБС и Еърбег или сервото е нужно да свържем пин номер 7 със пин номер 1 ,номер 3 или номер 9Пин 1 - АБСПин 3 - ЕърбегПин 7 - Главно еку на двигателяПин 9 - ел. серво.Мислех си да вградя 3 или 4 позиционно ключе , но първо не можах да намеря толкова малко и второ все нещо ще стърчи от буксата.Примерно на Стило и Алфа 147 самата диагностична букса е забутана между два реда бушони и ако нещо стърчи от диагностичният кабел няма да можем да го закачим.Първоначалната ми идея беше да ползвам женска букса от ком порт или видео платка ( нещо от този вид http://www.f3j.com/images/dsub.jpg) и после да си окъсявам необходимите позиции с кламер. Но нещо неми хареса идеята и докато си ровех в компютърните отпадъци реших да ползвам захранващи букси от ИДЕ хард диск.За целта ми бяха нужни :1 мъжка букса - четирите и кабела се запояват директно на пиновете от вътрешната страна на диагностичната букса.3 женски букси - използвам ги като тапи. Всяка от тези букси осигурява следната връзка:Пинове 1-7 ( АБС)Пинове 3-7 ( Еърбег)Пинове 9-7. (Ел. Серво)От женските букси съм извадил ненужните пинове за да може да се слагат и махат по- лесно тапите. Необходимите 2 пина си ги окъсявам от задната страна и изолирам с изолирбанд.Цялата система изглежда ето така:Грубо и грозно, но пък здраво и ефективно.п.с Яни, без проблем си тествах Еърбег-а днес
                    Прикачени файлове
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

днес пробвах програмката на браво тд 100 98 година не сесвърза нито с екуто на помпата нито с airbag-a,нищо не показва само че се свързва и след няколко секунди изчезва и нищо.после пробвах с възглавницата на алфата 96 година, същото нещо и там ,но този път мигаше лампата на таблота за възглавницата.направих всички настройки както е обеснено на сайта,ползвам този кабелhttp://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...ползвам windows 7 драйвера си го инсталира автоматично,после направих настройките.направи ми впечатление че алфата има само една възглавница а в програмата е за две пробвах и на запален и на угасен двигател
                      alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
                      fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

Здравейте колеги, вчера пробвах софта на Мареа тд 100. Работи много добре показа всичко по ЕКУ-то, но не успя да се свъже с airbag-а. п.с. Забравих да благодаря на yani за програмата!
                        ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
                        ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
                        Mercedes Vito W447
                        Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Sergo написа:
                          Здравейте колеги, вчера пробвах софта на Мареа тд 100. Работи много добре показа всичко по ЕКУ-то, но не успя да се свъже с airbag-а. п.с. Забравих да благодаря на yani за програмата!
                          С какъв кабел праввиш връзка и с каква OS си.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            Sergo написа:
                            С какъв кабел праввиш връзка и с каква OS си.
                            Използвам USB Cable KKL и XP SP3.
                            ex. Tipo 1.6 i.e DOHC

Mercedes Vito W447
                            Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Ако сте със стандартен кабел е необходимо да модифицира - виж горният ми пост по темата.@marian2784 , не знам какъв драйвер ти е инсталирал автоматично Win7 , ама ясно е там е проблема.Погледни тук http://www.ftdichip.com/FTDrivers.htmЕто и настройки на ком порт с които програмата работи чудесно .
                              Прикачени файлове

Коментар

При този автомобил няма нужда от преправяне, защото не е с OBD2 куплунг, а с 3-пинов.
                                ex. Tipo 1.6 i.e DOHC

Mercedes Vito W447
                                Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Working...
                                X