Аз инсталирах само CDM20824_Setup.exeслед това му влязох в настройките и го нагласих кой COM порт да ми "създаде". После от програмата за диагностика и казах да ползва този COM порт.Вързах си кабела и нищо друго не съм инсталирал. Всичко си тръгна от първия път и то на 2 компютъра така.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net
Collapse
X
-
campain написа:И аз съм със 7-ца,първо инсталирах драйвера от предният ми пост само,че като сложа ми излиза не е намерен драйвер и уиндоуса сам си намира и инсталира,но след това не мога да се свържа с компа на колата,изписва ми "NO ECU RESPONSE проблем с кабела или настройките на ком порта".Като не е от насройките защото пробвах всички възможни варианти и не става.След това пробвах с драйвера от диска,който вече кабела открива,но пак не става връзката.Преди да обвиня кабела или преходника искам да съм сигурен,че всичко със софтуера е наред.Значи казваш,че ти успя да се свържеш с колата с драйвера намерен и инсталиран от уиндоуса?SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Аз като дам на теста ми изписва това...Testing timer with 200 ms... The operation has timed out.А като натисна свързване във фес ми пише да включа 3 пинов адаптер,сле което давам Y,програмата известно време мисли и не се свързва.Дали кабела е проблемен или адаптера?До ден два ще ги пробвам с друг компютър който с други кабели без проблем се свърза с мойта кола.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
И аз съм със 7-ца, но тя неможа да ми намери дрйверите и си заредих от СД-то, назначих го на СОМ1 и го пробвахме на едно Ауди със софтуера от СД-то -VAGCOM, тъй като още не си бях направил преходника, Аудито го хвана от раз.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
emzo написа:Новите ВАГ-КОМи, не са с FTDI чипове, вижта какъв е чипа и си намерете драйвера !Аз нямам такъв кабел и не мога да ви помогна.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
На моя чип пише WCH340T,само дето с драйвер от сайта им не става да се вържа с колата.Кабела си намира драйвера свети му червената лампичка,но като се опитам да се вържа с колата във фес пише да включа 3 пиновият адаптер.Аз вече клоня към неработещ кабел или преходник ама то ще се разбере до ден два,тъй,че засега не съм сигурен.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
http://www.winchiphead.com/download/...?айте.Аз трябва да си намеря още един кабел с фтди, че тия новите са ......F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
при мен преди времв се беше прекъснал кабела на преходника и то точно този за к линията.видимо нямаше никакви външни дефекти.беше ме подлудил и както знаем законите на мърфи са велики-как не се е прекъснал този за л линията,а точно този който ми трябва.така че хвани мултицета и си примери преходника.а китайските боклуци са много здраво капсуловани и не подлежат на ремонт,или поне на мен не ми се занимаваше.
Коментар
-
А на кои пинове трябва да има сигнал?http://imageshack.us/photo/my-images/696/buksa.png/Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
ivel написа:при мен преди времв се беше прекъснал кабела на преходника и то точно този за к линията.видимо нямаше никакви външни дефекти.беше ме подлудил и както знаем законите на мърфи са велики-как не се е прекъснал този за л линията,а точно този който ми трябва.така че хвани мултицета и си примери преходника.а китайските боклуци са много здраво капсуловани и не подлежат на ремонт,или поне на мен не ми се занимаваше.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
може ли да ми кажете кои пин за какво служи на този кабел http://sklad66.com/cms/Interfeys-kab...can-i-dr.html7, 3, 1+9 или 11+12 пини ми свети лампата на еърбега къде трябва да включа 3пин буксата за да я изтрия само 1 е Мареа тд 100 под жабката имам 1 букса ама като го свържа и нищо иначе с ЕКУ се свързвам без проблем кабела е като горния,та затова питам кои пин за къде етова го видях от колегата pr_00fПин 1 - АБС Пин 3 - Еърбег Пин 7 - Главно еку на двигателя Пин 9 - ел. серво.и отпред на ляво бомбе има 2 букси едната е за Двигателя а другата ? и двете са с по 2 кабелчета
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар