Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес си получих кабела KKL VAG-COM 409.1 излезе ми малко под 14 лв., въпросът ми е преходния кабел за ФИАТ към 3 пинов има ли нещо в него или е просто преходник към К и L линиите. От снимката по-долу се вижда кои са крачетата които се използват, не е проблем да си направя преходния кабел, ако в него няма друг чип, тогава би трябвало програмата да сработи.
    Прикачени файлове
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Само преходник. Различен е за ECU, ABS и Air Bag
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Искам само към ECU-то, каква е разликата в преходниците, не казваш какво има в преходника.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

Нищо няма - жици само.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

veselin10 написа:
            Само преходник. Различен е за ECU, ABS и Air Bag
            И няма разлика в преходниците за различните централи,демек един преход става за всички със старата 3-на букса на Фиат
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

uno написа:
              Нещо не е доизпипан софта тука. Вече на няколко коли си сравнявам за себе си показанието на километрите, и винаги ги дава нереално в повече. И то с много в повече.Друг недостатък е че може да ги пипаш САМО нагоре. Ама каквото имаме , това е.
              Показанието, което давате от одометъра, нямам идея какво точно означава. Закачах преди време колата на мой приятел, одометъра показваше 1235500, а километрите са 290023,4. Показанието на дисплея на таблото е около 140 хил.
              Fiat Bravo 11'97
              1.4 12V A/C

Коментар

rudiem написа:
                uno написа:
                Нещо не е доизпипан софта тука. Вече на няколко коли си сравнявам за себе си показанието на километрите, и винаги ги дава нереално в повече. И то с много в повече.Друг недостатък е че може да ги пипаш САМО нагоре. Ама каквото имаме , това е.
                Показанието, което давате от одометъра, нямам идея какво точно означава. Закачах преди време колата на мой приятел, одометъра показваше 1235500, а километрите са 290023,4. Показанието на дисплея на таблото е около 140 хил.
                Не проблема в интерфейса,а в италианците,някои ЕКУ-та са направени да смятат километрите с коефициент,например 4 или 5,демек цифрата която ти показва я разделяш на тзои коефициент и получаваш реалните км.,лошото е обаче,че не се знае кое ЕКУ с какъв коефициент е,и никъде не може да го видиш
                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                Ventura garage

Коментар

Някой случайно да знае как (с какъв софтуер и кабел) се прави диагностика на автоматичната скоростна кутия на Мареа?

Коментар

Виж в сайта имаше избронете модели някъде в края на страницата.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Няма я ,на мареа 1,6 99г е Aisin 60-40 LE. Питам случайно ако някой има такава и е успял да си намери софтуер и кабел.

Коментар

L линията за кои модели се използва и за какво? Понеже взех куплунг от АУДИ, той ще ми попслужи за преходник, а на него тя не е опроводена, какво няма да мога да правя без нея, иначе с К линията няма да има проблем за тест?

Коментар

Л-линията се използва за стартиране на комуникацията. затова и постепенно е отпаднала.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Здравейте,как да накарам този кабел да намери драйвера който инсталирам,че като го вкарам в компютъра изписва не е намерен драйвер,в същото време уиндоуса започва да си търси,намира някакъв драйвер и го инсталира автоматично.Драйвера който не намира е този http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM20824_Setup.exe.
                            Fiat Marea 1.8 16v HLX
                            Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

При мен 7-цата сама си намери драйвер. Исках да сложа този който ми беше с диска, но тя каза, че този който е сложила е по подходящ и не разреши замяна. Кабела си тръгна без никакъв проблем.П.С.диска който са ти дали само драйвер ли има на него?

Коментар

И аз съм със 7-ца,първо инсталирах драйвера от предният ми пост само,че като сложа ми излиза не е намерен драйвер и уиндоуса сам си намира и инсталира,но след това не мога да се свържа с компа на колата,изписва ми "NO ECU RESPONSE проблем с кабела или настройките на ком порта".Като не е от насройките защото пробвах всички възможни варианти и не става.След това пробвах с драйвера от диска,който вече кабела открива,но пак не става връзката.Преди да обвиня кабела или преходника искам да съм сигурен,че всичко със софтуера е наред.Значи казваш,че ти успя да се свържеш с колата с драйвера намерен и инсталиран от уиндоуса?
                                Fiat Marea 1.8 16v HLX
                                Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Working...
                                X