Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ECU

ще стане зависи на каква колага сложиш ако е оригинално става на повече коли на Пунто МК2 не всички модели стават от ELM 327 щото ИС не е оригинална а е ПИК и вътре платката е с много малко части
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

За ELM ясно, ще видя като дойде, но с преправения KKL защо само AIR BAG-а чете....

Коментар

имам един въпросНа Алфа 156 1.9JTD ми намира грешка, а и аз го знам, че има изгоряла свещ обаче как да разбера коя е точно
        Fiat Stilo 1.9JTD 116++ a.k.a "палавата италианка"

Коментар

sparky_zv написа:
          имам един въпросНа Алфа 156 1.9JTD ми намира грешка, а и аз го знам, че има изгоряла свещ обаче как да разбера коя е точно
          С пробна лампа

Коментар

Или мултимер.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Че не ти ли показва в кой цилиндър е проблема?

Коментар

Вчера реших да си закача ланчията и ми казва, че имам грешен ИЗО код. Пробвах с други програми и там се връзва с ЕКУ-то, но до там. Не показва нищо повече, освен, че има връзка. А ФЕС само ми казва за грешен изо код. Къде е проблема, в ПЦ-то или в ЕКУ-то.

Коментар

ecu

Колеги как да се свържа с Яни някой да знае-писах му на лични няма отговор!
                  ALFA ZLODEO 156 2.4 JTD=140PS

Коментар

Оправи се след като откачих акумулатора за няколко часа. Грешките обаче не бяха изтрити след откачването на акумулатора. Изключих куплунга който свързва двигателя с ЕКУ-то и бяха записани всички възможни грешки. Нито след махане на акумулатора за 40мин. се изтриха, нито след 40-се паления

Коментар

Грешки се премахват само софтуерно, след като е отстранена причината, която ги е породила.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

Re: ecu

komanreel написа:
                        Колеги как да се свържа с Яни някой да знае-писах му на лични няма отговор!
                        Пробвай в неговия форум:http://forum.fiatecuscan.net/
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колеги, колата ми е в бокса вече седмица, и майстора каза че се е нулирал компютъра (няма данни, не разпознава нищо). Нямам си представа от тия работи, затова искам да попитам, какви са вероятностите и колко често може да се случи такова нещо? И колко струва да се инсталира наново софтуера??
                          1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
                            Колеги, колата ми е в бокса вече седмица, и майстора каза че се е нулирал компютъра (няма данни, не разпознава нищо). Нямам си представа от тия работи, затова искам да попитам, какви са вероятностите и колко често може да се случи такова нещо? И колко струва да се инсталира наново софтуера??
                            Колега, смени го тоя "майстор" и отстоявай да ти върне колата, както си му я ОСТАВИЛ! Щото това което пишеш, ако е вярно, то или ти е скапал ЕКУ-то, или по някакъв начин ти е изтрил софтуера. Не знам за каква кола става въпрос в момента, но старите Eku-та се трие софтуера много трудно. В смисъл по по-сложен начин. В по-новите след 2000г това се прави единственно със стенд. Най вероятно е пипал там където не разбира! 1.Няма как да се самоизтрие софтуера!2. Когато се "НУЛИРА" компютъра, това означава че той се ресетва само до заводските заложени данни!Абе аман от майстори и тяхните заучени и криворазбрани термени! Искай си колата обратно, в състоянието което си я оставил и бягай надалеч от там!
                            Fiat Marea TD100

Коментар

Благодаря за бързия отговор...Колата е Брава 1996г. Факта е че я оставих в недобро състояние - прегрял двигател. Не го знам какво е пипал, по едно време ми се обажда да пита дали имала имобилайзер, само това знам... направо........ пп: какви пари струва ново инсталиране, или там както се казва - връщане в работен режим???
                              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Колеги аз имам elm327 usb v1.3 но след като го отворих на самата платка пише elm327usb v3.0 при закачане разни софтове го разпознават като v1.5.Въпроса ми е как и на какви коли мога да го използвам с тоя софт без да го модифицирам и какво ще може да прави .За комуникация има свързани пинове 2,6,7,10,14,15.И как се получява така че с софт за диагностика на опел модифициран да работи с тоя кабел през тези пинове чете трансмисия двигател абс имо без модификация на кабела ,а опела е астра 97 год 1.6 16в и мисля че е далеч от кан комуникация.Имам и ваг908 .Благодаря предварително

Коментар

Working...
                                X