Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хайде още веднъж ще го напиша.За диаг на ЕЪР, АБС и др. има 3 варианта:1. Купувате ЕЛМ327 адаптер, с него може всичко без ЕЪРбег + допълнителни екстри.2. Модифицирате ККЛ адаптера, с 3 позиционно ключе или чрез "тапички"3. Моят начин - Купувате такъв преходник:http://sklad66.com/cms/Prehodnik-16p...G-2x2.htmlНа малките бели и черен конектори е написано кой проводник, за какво е - K, L, 12v, GNDMoдифицирате го ето така: Като евентуално 12в може да е по дълъг, за да стига до акумулатора - Евро2 колите с 3пиновия конектор - JTD105Oт там нататък чрез тази схема:http://pinoutsguide.com/CarElectroni...i_pinout.shtml
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Здравейте колеги,Темата и програмата са чудесни!Обаче не знам къде ми е диагностичната букаса на колата? И какъв е модела на ECU-то?Помогайте!Стило 1.9JTD 16V.

Коментар

От ляво на волана. Там ,където са бушоните.Под самите бушони има вход за букса.
        STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Защо не мога да се свържа с ECUто на Мареа 1.8 16v ? Използвам KKL адаптер и fiatecuscan.От версия 1.6 нагоре има поддръжка на Hitachi MPI. Къде е проблема?
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Авторът на темата е написал последния си пост в нея на 13 април, ако не бъркам. Ако очакваш отговор от него - едва ли. Но пък е влизал във форума, така че може и да отговори. С Виза пробва ли, аз се свързвам успешно с нея, с 1.8. Същият адаптер свързван ли е с друга система, за да е сигурно че работи?

Коментар

vgeorgiev написа:
              Защо не мога да се свържа с ECUто на Мареа 1.8 16v ? Използвам KKL адаптер и fiatecuscan.От версия 1.6 нагоре има поддръжка на Hitachi MPI. Къде е проблема?
              Под 98г не ги поддържа, то мисля пише в самата програма.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Абе не ми е ясно, защо ползвате тапи и там какви ли не кабели и преходници и си усложнявате живота. Няма нужда от такива усложнения. Аз се закачам с игли запоени на изходите на ЛМ схемата с кабели със съответната цветна изолация. Като за стандарта на OBDII букста са за ISO L- линия жълт на пин 15 , ISO- К line -зелен на пин 7, по протокола CAN съответно на пинове 6 за CAN+ и 14 за CAN-. По J1850 са пинове 2 и 10. На пин 1 е ABS-a ако е закачен, а на пин 3 -еърбек. Разположението на пиновете на OBDll буксата са си стандарт и са еднакви за всички коли които ползват тоя стандарт - http://pinoutsguide.com/CarElectroni...i_pinout.shtml . За другите модели коли, които са с букса OBDll но не са по стандарта на OBD си има схеми навсякъде из интернет.Така поне не се чудя, ако случайно не мога да се закача към компа, дали е от кабел тапи и тем подобни усложнения. Просто проверявам контактуването и съм вътре. Ползват се тънки игли които да влизат плътно в пиновте на бусата, без да разширяват ушите и.Пък колкото до софтуера, съм си инсталирал FES, на отделен хард VISA-та и още някои програми подържащи други марки автомобили и работещи със съответните протоколи.
                Fiat Marea TD100

Коментар

ogi28b написа:
                  Авторът на темата е написал последния си пост в нея на 13 април, ако не бъркам. Ако очакваш отговор от него - едва ли. Но пък е влизал във форума, така че може и да отговори. С Виза пробва ли, аз се свързвам успешно с нея, с 1.8. Същият адаптер свързван ли е с друга система, за да е сигурно че работи?
                  KKL адаптера го подкарах на Brava JTD с FiatECUScan и UniDiag. Visa-та така и не успях да я подкарам с адаптера с MAX232 и Si9XXX. Нито с KKL адаптера. Visa-та, нито с DosBox-а нито с виртуална машина неуспях да я пусна. Преди време я пробвах под чист DOS 6.22 и пак не стана. Лично мое мнение е, че KKL адаптера и MAX232+Si9XXX са едно и също нещо. KKL адаптера има в повече един FTDI USB-RS232 конвертор.Мисля да опитам с HyperTerminal да прочета грешката на Marea-та.
                  04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Някой може ли да напише какъв стандарт за връзка се води буксата с 4-пинчета на Брава/о 1,6 16V 1995-1997 ?Намерих ЕЛМ адаптер от Дийл Екстрийм и се чудя дали с 4 жички ще може да се свъррже и да ми изчисти грещките от ламбдата и инжектора, който е изгорял и ще трябва пак да правя чистене след като го сменя.Ето ги устройствата и евентуално кабел, който мисля да пробвам(27$+5$излиза колкото два пъти ходене на диагностика):http://www.dealextreme.com/details.d...s.dx/sku.37624Искам сам да си направя ето такъв кабел: http://sklad66.com/cms/Prehodnik-16p...ahranvane.htmlТа това с 4те дупчици - то ли е К-линия?
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

На 1.6 95-99г буксата е с 3 крачета но с 2 кабелчета и се намира под пластмасовия капак. Ти наи вероятно гледаш друга букса!
                      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                        На 1.6 95-99г буксата е с 3 крачета но с 2 кабелчета и се намира под пластмасовия капак. Ти наи вероятно гледаш друга букса!
                        Виждал ли си това, за което говориш? Съвсем грешно е твърдението ти. Ти най-вероятно говориш за друг двигател, нещо Хитачи, ала-бала....

Коментар

Сто процента е с 4 жици, защото буксата ми се беше допряла на изпускателните колектори и беше стопена и в Петък ходих на диагностика и се наложи да трошим с клещите бакелита и от вътре изкарахме точно 4 жиччки с пластинки и диагностиката беше успешна макар и с кабелчета.
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                            Сто процента е с 4 жици, защото буксата ми се беше допряла на изпускателните колектори и беше стопена и в Петък ходих на диагностика и се наложи да трошим с клещите бакелита и от вътре изкарахме точно 4 жиччки с пластинки и диагностиката беше успешна макар и с кабелчета.
                            Дали не бъркаш с някой друг куплунг.Диагностичния куплунг на Фиат 1,6/16V до 98 год е с три жици,а след 98 год с две.Четвъртата няма къде да я сложат.Недвй да гледаш VAG-овия кабел който си показал в предишния ти пост.

Коментар

ogi28b написа:
                              eh4ev07 написа:
                              Виждал ли си това, за което говориш? Съвсем грешно е твърдението ти. Ти най-вероятно говориш за друг двигател, нещо Хитачи, ала-бала....
                              Колега моля те провери пак.... хитачито е съвсем друга бира и няма място в този разговор ако искаш утре да качвам снимки!!!
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Кое да проверя, като съм ги виждал с очи тия неща? Сигурно колегата Stefanaki си купи лаптоп с ком-порт и отделна PCMCIA карта с втори ком-порт за да си я има, или защото Бравата му е такава, като на Нико - 1.6 първа версия? На Браво 1.6 с металните колектори - година 95-98 - диагностичната букса е точно с 3 жици. 98-00 с пластмасовите колектори може да е с две, както казваш. Понеже в поста ти си обхванал и двата периода, като си написал 95-99, ти всъщност за кой двигател ТОЧНО говориш? Въпросът е за 1.6 с металния колектор, с буксата с К и Л линия, 3-жичната. Не е лошо все пак да качиш снимките, за които говориш, щом имаш.

Коментар

Working...
                                X